Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Και νόμιμη και ηθική η κατακύρωση του έργου του Βραχατίου»


«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιείται τεράστιο έργο όταν την ίδια στιγμή στη χώρα έχουν βαλτώσει σχεδόν τα πάντα» τόνισε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με το θέμα «Η εταιρεία Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί τεράστιο πρόγραμμα υποδομών σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια σε όλα τα έργα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι «η υπογραφή της σύμβασης γίνεται με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει κυρωθεί το έργο μετά από διαγωνισμό. Ασφαλώς δε γνώριζα, αλλά ούτε με ενδιαφέρει ποιος είναι κάθε φορά πίσω από κάθε εταιρεία. Υπέγραψα με αυτόν που ανέδειξε ο διαγωνισμός, που εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Καλλίρης προς την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ομόφωνα υπερψήφισε την κατακύρωση του έργου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε ερωτήματα περί ηθικής, απάντησε «η χώρα δεν μπορεί να μπει σε τροχιά ηθικισμού και ψευτοηθικισμού. Το συγκεκριμένο έργο είναι και νόμιμο και ηθικό. Ο διαγωνισμός του έργου πραγματοποιήθηκε περίπου 1,5 χρόνο πριν, όταν ο κ. Φλαμπουράρης δεν διέθετε θεσμική ιδιότητα» και σημείωσε ότι όλες οι γνωμοδοτήσεις και όλες οι ελεγκτικές εγκρίσεις (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο) του έργου ήταν θετικές. «Σε διαφορετική περίπτωση το έργο ποτέ δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί».

«Στον αντίποδα της ανθρωποφαγίας που επικρατεί, παραμένω πολιτικά ξεκάθαρος και σταθερός στις απόψεις και τις τοποθετήσεις μου. Στην πολιτική μου σταδιοδρομία έχω δώσει πολλές πολιτικές μάχες απ’ όπου έχω βγει νικητής, γιατί πάντα συνομιλούσα με τους πολίτες και μόνο αυτούς εμπιστευόμουν» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε τη δική του πολιτική παρουσία και της Περιφερειακής αρχής εγγυητές της διαφάνειας και της νομιμότητας στην Πελοπόννησο.