Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σ. Θεοδωράκης: Α. Τσίπρας και Β. Μεϊμαράκης δεν έδωσαν λύσεις στα προβλήματα της επόμενης μέρας

Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χωρίς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της επόμενης ημέρας. Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ τόνισε πως αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, το Ποτάμι έχει απαντήσεις στα προβλήματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν το μνημόνιο πρέπει να δεσμευτούν για μία πολιτική συμφωνία. «Θέλουμε μία συμφωνία κυρίων, γιατί η οικονομία καταστρέφεται» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, εξήγησε ότι ανάλογα με τις προγραμματικές θέσεις του πρώτου κόμματος θα αποφασίσουμε εάν θα συμμετέχουμε, εάν συναινέσουμε ή εάν θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση. Οι όροι που θα θέσουμε, σημείωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού είναι τρεις: οι δουλειές, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η παιδεία.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και όχι των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς διευκρίνισε, ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό.
Σχετικά με την ανεργία, υπενθύμισε ότι για να επιστρέψουμε στα επίπεδα εργασίας του 2008, χρειαζόμαστε 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για τα επόμενα 10 χρόνια.