Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση στις εκλογές ζήτησε από τους πολίτες η Φ. Γεννηματά

Την τρίτη εντολή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ζήτησε για το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη η Φώφη Γεννηματά, ώστε «να επιβάλει τη συνεργασία για τη χώρα». Στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κοτζιά, η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Δώστε μας τη δύναμη, δώστε δύναμη από τη δύναμή σας, να είμαστε εμείς ο εγγυητής της σταθερότητας, να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας» και έθεσε ως στόχο το 2019 η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να ξαναφέρουμε την ελπίδα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτή την ελπίδα που συνετρίβη στο τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο του κ. Τσίπρα» είπε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης τώρα, δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα.
«Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι. Όμως εκφράζει την παλιά, γνωστή δεξιά, με τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες συνταγές» ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ και δήλωνε πως το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης.
» Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ότι τους έδωσαν, λευκή πετσέτα μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ.
«Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η ΝΔ στο Ζάππειο 1,2,3.΄Άνθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές. Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ ’αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004-2009 της ΝΔ.
» Και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε.
«Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου με μεταρρυθμιστική πνοή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση. Ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική πολιτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού».
«Επιδίωξη μας είναι να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, μία απαραίτητη αλλαγή στην οποία δυστυχώς δεν προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της αριστεράς» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «συντηρητικό είναι ένα πρόγραμμα που μετακυλύει το βάρος της προσαρμογής πάντα στους αδύναμους, καθώς και η δογματική λιτότητα αντί για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά είναι βαθιά συντηρητικός και ο λαϊκισμός, που καλλιέργησε και καλλιεργεί αυταπάτες για επαναφορά στην πρότερη προβληματική κατάσταση και μάλιστα χωρίς δύσκολες αλλαγές».
Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει οριστική διέξοδος από την κρίση μέσα από ένα πλαίσιο μόνο δημοσιονομικής προσαρμογής. «Η χώρα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή, στρατηγική, ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που οδηγεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε.
«Απευθύνουμε κάλεσμα σε κινήσεις πολιτών, της κεντροαριστεράς και της οικολογίας, στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού ρεύματος ρεαλισμού και λογικής. Μία μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική συμπαράταξη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».
Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συμπόρευσης των δυνάμενων της σοσιαλδημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτές οι δυνάμεις να διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο και να φιλοδοξούν να αποτελέσουν την καθοριστική και προωθητική δύναμη για την Ευρώπη του 21ου αιώνα και στην Ελλάδα να συνεχίζουν να είναι πολυδιασπασμένες.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr