Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αντέχει η Δημοκρατική Παράταξη κι άλλη οικογενειοκρατία; Κι άλλο lifestyle;


gennimata papandreouΗ Φώφη Γεννηματά είναι η περίπτωση πολιτικής περσόνας, που στηριζόμενη αποκλειστικά και μόνο σε ένα βαρύ επίθετο, προσπαθεί να πάρει την εξουσία του ΠΑΣΟΚ, ως οικογενειακή δικαίωση για όσα προσέφερε κάποτε ο πατέρας της. Η ίδια το αντιλαμβάνεται ως μαγαζί της...
Όμως η πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας και του χώρου του κέντρου απαιτεί κάτι άλλο. Απαιτεί αρχηγό που να έχει διαχειριστεί κρίση. Απαιτεί αρχηγό «ψημένο» και όχι μαθητευόμενο, γιατί η πολιτική αβεβαιότητα ζητά σίγουρη διαχείριση και όχι αρχηγό lifestyle.

Γιατί η Φώφη Γεννηματά είναι η περίπτωση lifestyle. Δεν υπάρχει κάποιος μεροκαματιάρης, κάποιος σκληρά δοκιμαζόμενος ελεύθερος επαγγελματίας, κάποιος άνεργος, κάποιος συνταξιούχος, που ανήκει παραδοσιακά στο χώρο της Δημοκρατικής παράταξης, που περιμένει την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και που μπορεί να βρει αυτό που αναζητά μέσα από την κοσμικότητα της Φώφης Γεννηματά.
Η Φώφη, δεν έχει να επιδείξει κάποιο έργο κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας. Αλλά ούτε και επαγγελματικής, γιατί απλά η Φώφη δεν έχει εργαστεί κάπου. Το βιογραφικό της δεν αναφέρει κάτι....Τυχαίο; Αλλά ακόμη και στον πολιτικό στίβο, το όνομά της δεν συνδέεται από κάποια επιτυχία, ούτε από κάποιο πολιτικό λόγο που να έχει ένα στίγμα. Απλά πολιτικές θέσεις... μόνο θέσεις.
Τα χρόνια της κρίσης η Φώφη ήταν ανύπαρκτη. Κατάφερε να παραμένει ελαφρώς διακοσμητική και να «σέρνεται» μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου, ανάλογα με τις ευκαιρίες.
Η Φώφη θα είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αν δεν είχε στο μυαλό της την αρχηγία ενός κόμματος (του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό θα ήταν διαθέσιμο κάποια στιγμή). Αυτό από μόνο του υποδηλώνει πώς η Φώφη, θα ήταν ικανή να βρεθεί μαζί με Μωραΐτη, Σαχινίδη και λοιπούς γραφικούς, για να υπερασπιστεί τη «χρυσή» διετία 2009-2011, που το ΠΑΣΟΚ, λόγω κακής επικοινωνίας και διαχείρισης έχασε το 30% και αποτέλεσε το διάδρομο απογείωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστή. Η επιτομή του γόνου πολιτικής οικογένειας που απογοήτευσε και διέλυσε μία μεγάλη παράταξη και που προσωπικά ευθύνεται για πολλά δεινά της χώρας.
Όμως τώρα είναι η ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει δυνάμεις και απαλλαγμένο από τα πολιτικά ρετάλια να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στον ευρύτερο κεντρώο χώρο. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει την ιδεολογική βάση. Τώρα που το ΠΟΤΑΜΙ, υπογράφει όποια συμφωνία να ‘ναι, αρκεί να δώσει τα διαπιστευτήρια στους ξένους. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεγυμνώνεται καθημερινά και αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα το καταστροφικό του σχέδιο, για τα μεσαία και ασθενή στρώματα.
Αν αυτή την ευκαιρία, την δουν τα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ως μία ευκαιρία για να κάνουν αρχηγό την εκπρόσωπο του πολιτικού lifestyle, στην ανάμνηση του επιθέτου του πατέρα της, τότε να είναι σίγουροι, πως οι επόμενες εκλογές θα βρουν το ΠΑΣΟΚ εκτός βουλής και εκτός πολιτικού χάρτη.
Με την Φώφη Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να φέρει πίσω ψηφοφόρους, δεν μπορεί να εμπνεύσει σιγουριά στη διαχείριση της κρίσης, γιατί απλά η Φώφη δεν έχει καμία εμπειρία σε αυτό, δεν έχει χρεωθεί καμία διαπραγμάτευση, και τέλος δεν είναι μία από τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες... είναι μία Γεννηματά!! Γέννημα θρέμμα, του κομματικού σωλήνα και αποκομμένη από τα προβλήματα της κοινωνίας. Και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ και για πολύ σοβαρότερους λόγους, πολιτικών ισορροπιών, η χώρα.
www.newshot.gr