Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΠΕΤΡΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗ



O Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Πέτρο Σκουλικίδη, μετά από αίτημα του Συνδικάτου.

Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μεταφορών, αλλά και σε προτάσεις για τη στήριξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, που την προηγούμενη περίοδο οδήγησαν επιχειρήσεις στο κλείσιμο ή τη μεταφορά τους σε χώρες του εξωτερικού.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνεργασία του τομέα Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας με το Συνδικάτο, προκειμένου να διατυπωθεί εκ νέου η προγραμματική θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις χερσαίες εμπορευματικές μεταφορές, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και βασισμένη στα οφέλη που ο κλάδος πρέπει να παρέχει στους καταναλωτές, τους επαγγελματίες του κλάδου και την Εθνική Οικονομία, με κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Σχετικά ο κ. Λ. Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κλάδος των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών χρειάζεται στήριξη. Σήμερα, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους επαγγελματίες που εγκατέλειψαν τη χώρα μας, προκειμένου να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους, ώστε να επαναπατριστούν και να δραστηριοποιηθούν και πάλι στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το διάλογο με τις επαγγελματικές ομάδες, ανανεώνεται και διαμορφώνει τη στρατηγική και το πρόγραμμά της. Συζητά στο βάθος των προβλημάτων, συζητά με την κοινωνία και με ιδιαίτερη χαρά θα συνεργαστούμε με το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών γι’ αυτό το σκοπό».