Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στους ομίλους του Europa,ο Αστέρας, δεν κάνει διακοπές ο ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1-0

Αστέρας στους ομίλους, 3ος ο Ατρόμητος, τελευταίος ο ΠΑΟΚ
Αρκούνταν στο «Χ». Τελικώς σ' ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις ο Αστέρας (περί ου λόγος) επέβαλε ενάντια στον κάκιστο και… αδειασμένο ΠΑΟΚ, που ήθελε αποκλειστικά το διπλό, το νόμο της Τρίπολης (μόνο ο Παναθηναϊκός νίκησε εκεί φέτος) και νικώντας 1-0 (το γκολ ο Ιγκλέσιας στο 76') εξασφάλισε τη 2η θέση των πλέι οφ που – για πρώτη από φέτος – τον στέλνει απευθείας στους ομίλους του Europa League.
Στους ομίλους ο Αστέρας, δεν κάνει διακοπές ο ΠΑΟΚΑπό την άλλη οι παίκτες του «δικεφάλου» του βορρά δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι είχαν (πραγματικές) δυνατότητες για τη νίκη, τερμάτισαν 4οι και… καταϊδρωμένοι στη διαδικασία των πλέι οφ και δεν θα κάνουν… διακοπές.
Βλέπετε ο «δικέφαλος» του βορρά θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη από τον 2ο προκριματικό του Europa, κάτι που συνεπάγεται ότι θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 16 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της φετινής αποτυχίας του ΠΑΟΚ, που στα πλέι οφ πήρε μόλις δύο πόντους σε έξι παιχνίδια με τέρματα 1-6, αρκεί να συλλογιστεί ότι από τις 66 ομάδες που θα μετάσχουν στον 2ο προκριματικό έχει τον 2ο μεγαλύτερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA.
Με 40.880 βρίσκεται πίσω μόνο από την Κοπεγχάγη (40.960), την ώρα που ο 33ος ισχυρός έχει μόλις 6.100.
Ελάχιστες αξιόλογες φάσεις σημειώθηκαν σήμερα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά διστακτικές. Το διακύβευμα ήταν οι... διακοπές, αφού ο ηττημένος θα αναγκαζόταν να ξεκινήσει άμεσα προετοιμασία, με το πρώτο ματς του Europa League προγραμματισμένο στις 16 Ιουλίου.

Από μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 23' ο Σκόνδρας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το λάθος γύρισμα του Τζαβέλλα, ενώ στο 38' ο Μακ σούταρε άουτ από ιδανική θέση για γκολ.

Θέαμα «μηδέν» στο β' ημίχρονο. Αφενός φαινόταν από... μακριά ότι ένα γκολ θα έκρινε το ματς, αφετέρου οι γηπεδούχοι ένιωθαν απόλυτα ικανοποιημένοι και με το 0-0.

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν οριστικά στο 77' όταν ο Ματίας Ιγκλέσιας με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0 και έστειλε τον Αστέρα στα... αστέρια του Europa League.
 Κόκκινες: 90+4΄ Κουρμπέλης (από τον πάγκο), Σανκαρέ και Αθανασιάδης *
* Οι τρεις ποδοσφαιριστές πήραν εσκεμμένα κόκκινη κάρτα, για να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής στο επόμενο πρωτάθλημα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Μπαντιμπανγκά (61' Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης (87' Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (75' λ.ρ. Τσοκάνης).
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Δ. Παπαδόπουλος (70' Περέιρα), Κουλούρης (59' Σαββίδης), Αθανασιάδης.