Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

«Δαγκωτό» στην «Μπάρτσα» το 5ο αστέρι ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-3

«Δαγκωτό» στην «Μπάρτσα» το 5ο αστέριΤο σήκωσε η κορυφαία... | onsports.gr

Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Γιουβέντους 3-1 στον τελικό του Champions League στο Βερολίνο, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της, πετυχαίνοντας το τρεμπλ.

Η Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Η «μπλαουγκράνα» σήκωσε το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της, φθάνοντας στην 3η θέση της σχετικής λίστας τις Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, αλλά επιπλέον έγινε η μοναδική ομάδα που πετυχαίνει δύο φορές το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωταθλητριών), καθώς το φετινό της κατόρθωμα το είχε επαναλάβει και το 2009.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να φθάσει στην κορυφή της Ευρώπης, μένοντας στους δύο τίτλους το 1985 και το 1996, αλλά και ανεβάζοντας τις αποτυχημένες προσπάθειες σε έξι τελικούς.
Ο Ράκιτιτς στο 4΄, ο Σουάρες στο 68΄ και ο Νεϊμάρ στο 90+7΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών Ισπανίας, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μοράτα στο 55΄.
Η ομάδα της Ισπανίας θέλησε από το πρώτο μόλις λεπτό να δείξει τη δυναμική της. Της πήρε μόλις τέσσερα λεπτά για να μπει μπροστά στο παιχνίδι. Οι παίκτες της άλλαξαν εντυπωσιακά την μπάλα με τον Ράκιτιτς να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε τον έλεγχο και έδειχνε να βρίσκεται κοντά στο 2-0 παρά το 1-1. Ωστόσο η «γηραιά κυρία» με τρομερό Τζιανλουίτζι Μπουφόν κράτησε το 1-0 και έμεινε μέσα στο κόλπο.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο και τη Γιουβέντους να χτυπάει σε αντεπίθεση και να ισοφαρίζει στο 55’ με γκολ του Μοράτα.
Από εκεί και πέρα όμως, η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα ήταν αρκετή για να φέρει το θρίαμβο. Ο Μέσι έκανε το δυνατό σουτ στο 68’ αναγκάζοντας τον Μπουφόν να αποκρούσει και να έρθει ο Σουάρεζ σε κενή εστία να κάνε το 2-1.
Στη συνέχεια, όλη η Γιουβέντους βρέθηκε μπροστά με στόχο την ισοφάριση και έτσι στο 97’ σε αντεπίθεση ο Νεϊμάρ σκόραρε για ακόμα μία φορά στη φετινή διοργάνωση για να κάνει το τελικό 3-1.
Γιουβέντους : Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89' Κόμαν), Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ (79' Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (85' Γιορέντε).
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (90+1'Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (78' Τσάβι), Μέσι, Σουάρες (90+4' Πέδρο), Νεϊμάρ