Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Να αναθεωρηθεί η Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία της σχολής βοηθών νοσηλευτών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου»



Την ανάγκη αναθεώρησης της Υπουργικής Απόφασης «Ίδρυση Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης» του Υπουργού Υγείας, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτή η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης στις σχολές που πρόκειται να λειτουργήσουν ως Δ.Ι.Ε.Κ.
Η απόφαση αυτή αντιβαίνει το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, σημείωσε στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού αποδυναμώνει τη δυναμική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, αλλά και τον περιφερειακό χαρακτήρα του, δεδομένου ότι στη σχολή αυτή φοιτούν μαθητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο από την Αρκαδία.
«Πρόκειται για μια σχολή που ανήκει στον οργανικό ιστό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, το οποίο τροφοδοτεί με κρίσιμο προσωπικό, χωρίς μάλιστα να προκαλεί δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και επεσήμανε ότι οι εγκαταστάσεις διδασκαλίες είναι από τις πλέον σύγχρονες και πιθανό κλείσιμο της σχολής θα συνιστούσε ταυτόχρονα υποβάθμισή τους.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η αρμοδιότητα των μονάδων υγείας θα έπρεπε, ως όφειλε από τον Καλλικράτη, να περάσει στην ευθύνη των αιρετών Περιφερειών, «προκειμένου να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο και σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό μας τις δομές υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».