Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σταθερό προβάδισμα Λοβέρδου στις δημοσκοπήσεις

andreas-loverdos-pasok-omiliaΗ δυναμική πορεία του Ανδρέα Λοβέρδου, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Πριν και μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταγράφει σημαντικό προβάδισμα, πρώτα επί πέντε πιθανών υποψηφίων και στη συνέχεια επί των τριών που προέκυψαν από τις εργασίες του Συνεδρίου της Σαββατοκύριακου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής της Β’ Αθήνας και τέως υπουργός Παιδείας, καταγράφει σημαντική δυναμική στους νέους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον προεκλογικό του λόγο προτάσσει το θέμα της ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Σε αυτή τη στρατηγική συντάσσονται οι κοινωνικές δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, αφού στα ποιοτικά ευρήματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ηγείται σε ερωτήματα που αφορούν την εμπειρία διαχείρισης κρίσης, διαπραγματεύσεων και πολιτικές ανάπτυξης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βάζει στην ατζέντα του, αυτό που κάποτε φάνταζε μακρινό, πώς πρέπει να δημιουργηθεί περιβάλλον ασφάλειας και παραγωγικής ανασυγκρότησης για την Ελλάδα του 2020. Εκεί βρίσκεται και η διαφορά του Ανδρέα Λοβέρδου έναντι των υποψηφίων του στις δημοσκοπήσεις, από τη στιγμή που μιλά για την Ελλάδα και όχι μόνο για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης: εμφανίζει ζωηρό επαναπατρισμό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που στις εκλογές των τελευταίων 3 ετών «μαγεύτηκαν» από τα απατηλά προγράμματα των Ζαππείων της ΝΔ ή της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργυρώ Θεοτοκάτου (a.th@tokentro.gr)
www.tokentro.gr