Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δε «Χ»άρηκαν... Ατρόμητος και ΠΑΟΚ

«Μοιρασιά» στο Περιστέρι για Ατρόμητο και ΠΑΟΚ Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ έμειναν στο -δίκαιο- 1-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ σε ένα αποτέλεσμα που δεν «βολεύει» κανέναν και ειδικά τον ΠΑΟΚ που μένει στο κυνήγι του Παναθηναϊκού.
Και τα δύο γκολ που έκριναν τον αγώνα μπήκαν στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες ωστόσο να έχουν ένα καταιγιστικό τελευταίο δεκάλεπτο και μεγάλους πρωταγωνιστές τους… τρεις τερματοφύλακες, μιας και ο Ατρόμητος έκανε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.
Μετά από το εντυπωσιακό πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Τρίπολη, ο μεν ΠΑΟΚ χρειαζόταν το «διπλό» ώστε να μην μείνει πίσω στη μάχη για το Champions League, ο δε Ατρόμητος ήθελε το «τρίποντο» για να βρεθεί εκείνος στη δεύτερη θέση.
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν πρώτοι στο παιχνίδι και μάλιστα πολύ νωρίς. Μόλις στο 7' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λανθασμένη εκτίμηση-έξοδο του Ιτάνζ η μπάλα έφτασε στον Αγκουαζί που με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην εστία για το πρώτο δικό του γκολ και το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και τελικά έφτασε στην ισοφάρισε στο 32' όταν σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Τζιόλης γύρισε ωραία την μπάλα και ο Περέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ έγραψε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στην αντίπαλη εστία, ωστόσο κράτησαν όλες τους τις δυνάμεις για το φινάλε, όπου μέσα σε δέκα και πλέον λεπτά δημιούργησαν τουλάχιστον από 2-3 ευκαιρίες ο καθένας.
Στο 83' ο Γκορμπούνοφ έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς χτύπησε έπειτα από προβολή του Αθανασιάδη (ο τελευταίος τον αγκάλιασε την ώρα της αποχώρησής του) και ο Μπάρκας που τον αντικατέστησε στην… πρώτη του επαφή έδιωξε σε κόρνερ μετά από ωραίο γύρισμα του Αθανασιάδη.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να… πολιορκούν την αντίπαλη εστία, όμως ο Ατρόμητος έκανε τη μεγάλη φάση στο 89' με τον Ούμπιδες βγάζει τετ-α-τετ τον Καραμάνο, αλλά ο Ιτάνζ τον νικάει και κρατάει όρθιο τον ΠΑΟΚ!
Ο Πόζογλου στο 94' είδε τον Μπάρκα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ μετά από δικό του σουτ, ενώ στο φινάλε ο Ιτάνζ έσωσε ξανά τον ΠΑΟΚ με δύσκολη επέμβαση πάνω στον Καραμάνο που βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ του ΠΑΟΚ!
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ (83' λ.τ. Μπάρκας), Γκαρσία (62' Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (50' Κοντοές), Αγκουαζί, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτανζ, Ρατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε (85' Πόζογλου), Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Η 1η  αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-4
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Η αρχική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Παναθηναϊκός 5
2. ΠΑΟΚ 3
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 1

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (Κυριακή 24/5/2015)
18:15 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος