Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξηγήσεις από αστυνομικό που ανέκοψε πορεία «Από ποιον έχετε εντολή» ρωτούσε επίμονα. ( VIDEO)

Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξηγήσεις από αστυνομικό που ανέκοψε πορεία 
 Σε νέο…επεισόδιο ενεπλάκη σήμερα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βιντεοσκοπήθηκε να ζητά εξηγήσεις από έναν αστυνομικό που ανέκοψε πορεία γιατρών και εργαζόμενων σε νοσοκομεία.
Την οργή της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ένιωσε στο πετσί του ο αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος εκτελωντας εντολές απέκλεισε με κλούβες την Βασιλίσσης Σοφίας για να μην περάσει η πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η κα Κωνσταντοπούλου οργισμένη κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τον ρώτησε κατ' αρχήν σε ποιά υπηρεσία ανήκει. Όταν εκείνος της είπε ότι ανήκει στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών ακολούθησε ο εξής διάλογος:


Πρόεδρος Βουλής: «Μου κατήγγειλαν πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία ότι δεν τους αφήσατε να περάσουν. Από ποιόν έχετε εντολή;
Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και οι πολίτες να καταθέτουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Για ποιόν λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;

Αστυνομικός: Τι να σας πω. Εγώ εντολές εκτελώ από το κέντρο επιχειρήσεων

Πρόεδρος Βουλής: Να κλείσετε την πρόσβαση την Βουλή; Δεν έχετε το δικαίωμα! Δεν έχετε το δικαίωμα κύριε αστυνομικές. Γιατί εμένα η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοικτή. Να μην κλείνει ο δρόμος.
Δεν μπορέι οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία να μην μπορούν να περάσουν και να γίνεται αυτή η εικόνα. Μα ποιόν ενημερώσατε για να κάνετε αυτή την πρόταση; Η εικόνα αυτού του φρουρίου....Δεν μπορείτε να κόβετε τον δρόμο σε μια πορεία που διέρχεται από την Βουλή.
  Νωρίτερα, επικράτησε μικροένταση στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής όταν αστυνομικοί εμπόδισαν εργαζόμενους σε νοσοκομεία να περάσουν προς το υπουργείο Εσωτερικών,
 στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας τους.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να μην επιτρέπει σε εργαζόμενους να κάνουν πορεία.
Μάλιστα καταφέρθηκαν και εναντίον της Προέδρου της Βουλής λέγοντας: «Να και η Πρόεδος της Βουλής που δεν μας αφήνει να περάσουμε». Η βροχή που δυνάμωσε ανάγκασε τους διαδηλωτές να διαλυθούν και έτσι αποφεύχθηκε και άλλη όξυνση των πνευμάτων».

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ 

«Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, δια του Φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής» ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις -όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι- ο εισαγγελέας. Η κα Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει 'με το ζωνάρι λυμένο' αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία -δια του κ. Τσίπρα- την επέλεξε ως Πρόεδρο της Βουλής. Η Χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα. Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα, καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.