Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Με πρωτοβουλία του Β.Νανόπουλου δημιουργούνται ελπίδες για εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δ. Κορινθίων (video)


Στο Δήμο Κορινθίων από τη νομοθετική θεσμοθέτηση της σχετικής θέσης, το 2010, δεν κατέστη ποτέ εφικτό να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με το νόμο, μια από τις αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη είναι "να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και να διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.".

Έστω και με καθυστέρηση περίπου 5 (πέντε) ετών, θα επιχειρηθεί στο Δήμο Κορινθίων την προσεχή Δευτέρα να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης μετά από πρόταση της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ".

Ο επικεφαλής της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ", Βασίλης Νανόπουλος, με πρωτοβουλία που ανέλαβε, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, κυρίους Ψιλογιαννόπουλο και Πνευματικό, επιδιώκοντας μια διαπαραταξιακά ομόφωνη υποψηφιότητα που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία αυτού του σημαντικού θεσμού.

Ο τρόπος αυτός είναι ο μοναδικός ώστε να τελεσφορήσει θετικά η διαδικασία και να μην καταστεί ο θεσμός "έρμαιο" των παραταξιακών αντιπαλοτήτων όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" έκανε από την πλευρά της την απαιτούμενη υπέρβαση προς το σκοπό αυτό και μένει να αποδειχθεί αν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις έχουν την ίδια διάθεση προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός

SimmaxiaPoliton