Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Στη γραμμή Λοβέρδου σύσσωμη η αντιπολίτευση για Βαρουφάκη


loverdos-andreas-skaiΠριν μία εβδομάδα, το ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, είχε αναδείξει το θέμα του Γιάννη Βαρουφάκη και το πόσο επικίνδυνος είναι για να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει η πατρίδα μας. Και ειδικά αυτή την επιδείνωση της κρίσης που ευθύνη έχει ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δημόσια δηλώσει πως έχουμε τον χειρότερο υπουργό Οικονομικών..

Είχε «λογοκριθεί» για τη φράση αυτή ακόμη και από κόμματα της αντιπολίτευσης που έπαιζαν πεισματικά το χαρτί της «εθνικής» ενότητας στις διαπραγματεύσεις.


Ωστόσο οι επόμενες ημέρες ήρθαν να επαληθεύσουν τα λεγόμενα του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι προτάσεις Βαρουφάκη που στάλθηκαν στο Eurogroup, περί φορο-κουκουλοφόρων, αποτέλεσαν αντικείμενο διεθνούς διασυρμού για την αξιοπιστία της Ελλάδας. Ακόμη χειρότερα οι δηλώσεις του για δημοψήφισμα, συνιστούν πολύ κακή στάση λίγες ώρες πριν κριθεί το μέλλον της Ελλάδας.

Το πλήρωμα το χρόνου έφερε σύσσωμη όλη την αντιπολίτευση να «αγκαλιάζει» τη ρητορική Λοβέρδου περί «επικινδύνου» του τσάρου της οικονομίας και τώρα με βάση τις εξελίξεις, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, φαντάζουν ιδιαίτερα μετριοπαθείς.

Οι σημερινές του τοποθετήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, στο πρωινό του ΣΚΑΙ, ανέδειξαν το μέτρο του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβερνητικής ανευθυνότητας. Πατά σε δύο βάρκες χαρακτηριστικά ανέφερε! Ακόμη κατήγγειλε, πως την κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που δεν υπερψήφιζε, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ την εμφανίζει ως νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκμυστηρεύεται σε συνεργάτες του πως με βάση τις εξελίξεις, πολύ σύντομα, οι δυνάμεις του δημοκρατικού ευρωπαϊκού τόξου, ίσως «υποχρεωθούν» να βάλουν πλάτη, για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr