Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Αν η Ευρώπη χτυπήσει την Ελλάδα, στέλνουμε τους μετανάστες Βερολίνο


F91FFDF202380A1D29C31080925F8475Αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος «στο Βερολίνο», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τονίζει δε πως θα είναι εξολοκλήρου ευθύνη της Ευρώπης, «η οποία θα έχει χτυπήσει την Ελλάδα», αν ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν στην Ε.Ε. υπάρχουν και άτομα που «βρίσκονται στο πλευρό» του Ισλαμικού Κράτους.
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του για τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Για τον κ. Βαρουφάκη, επισήμανε πως «έμεινε όρθιος» στο Eurogroup τη στιγμή που «ήταν μόνος του, με 18 απέναντί του». Για τον ΥΠΕΞ, είπε πως περιέγραψε σωστά την κυβερνητική πολιτική όταν προειδοποίησε πως αν η Ελλάδα πέσει «θα γίνει πύλη τζιχαντιστών, ανέφερε ο κ. Καμμένος.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανεργία, ούτε θα ακολουθήσει «εντολές που θα οδηγήσουν, με τη βαριά φορολόγηση, στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσία».
«Διαπραγματευόμαστε, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση» πρόσθεσε.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος», ειδικά για τις υποθέσεις των «μαύρων» εξοπλιστικών στο υπουργείο Άμυνας.

arouraios.gr