Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο ΓΙΑΝΗΣ Ο «ΛΑΓΟΣ»

Απόλυτος ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε με γραπτή του ανακοίνωση ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη και οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός ή σκέψη εναντιώνεται στα συμφέροντα της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Λίγο πιο κάτω όμως παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Τσίπρα ομολογώντας ότι αν χρειαστεί θα καταφύγουν στον ελληνικό λαό είτε με νέες εκλογές είτε με δημοψήφισμα εξαιτίας βεβαια των ξένων και της αδιαλαξίας τους.
Πώς συνδυάζονται η παραμονή στην Ευρωζώνη με τις νέες εκλογές ή το δημοψήφισμα είναι ένα ρητορικό ερώτημα αλλά η άμεση διεθνής υποστήριξη από τον κ.Γκρίλο στον νέο Υπουργό Οικονομικών προκαλεί ερωτήματα για την αντίληψη της ευρωπαϊκής σκέψης από τη νέα Κυβέρνηση. 
Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες ημέρες εξουσίας και ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εκ του αποτελέσματος δεν έχουν επιφέρει και πολλά εις όφελος του λαού. Οι μισθοί και συντάξεις και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας που μεταφράζονται σε δις ευρώ έχουν εισβάλει στην καθημερινή επικαιρότητα και η υπόθεση της χαμένης ανάπτυξης αναζητείται εκ νέου.
Η Κυβέρνηση δεν έχει επιτύχει καμία σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά που ευαγγελιζόταν, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν το ίδιο στάσιμες με τις κρατικοποιήσεις. Οι Κινέζοι έφυγαν για λίγο και ξαναήρθαν ως τρένα, ενώ οι Ρώσοι αποποιήθηκαν κάθε εμπλοκής δανεισμού και ανάπτυξης σε μία χώρα της Ευρωζώνης.
Ο κ.Βαρουφάκης έχει καταφέρει να μπερδέψει κάθε πολίτη αυτού του πλανήτη ως προς τι επιδιώκει. Ενώ δηλώνει την στρατηγική σημασία της παραμονής μας στην Ευρωζώνη και δηλώνει θαυμαστής του κ.Σόιμπλε έχει καταφέρει με τις ενέργειές του να μην λαμβάνει η χώρα πλέον δάνεια ανάπτυξης, να μετρά τα φραγκοσεντς και να μην θέλει ο κ.Σόιμπλε ούτε να τον συναντήσει. Θα ήταν ευκταίο οι προθέσεις να συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα εκτός αν τα αποτελέσματα είναι οι προθέσεις.
Ο κ.Τσίπρας που είναι βέβαιο ότι συνάντησε την πραγματικότητα μετά τις εκλογές και εργάζεται για το συμφέρον της χώρας, θα πρέπει να βρει το δρόμο της ανάπτυξης που διέρχεται υποχρεωτικά από τα τρις ευρώ των Βρυξελλών, εξηγώντας αυτό στο λαό με παρρησία και  στον υφιστάμενο του αν χρειαστεί, με το ανέκδοτο και το μύθο με το λαγό και το λιοντάρι… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr