Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πώς και πότε θα επαναπροσληφθούν οι 3.900 υπάλληλοι στο Δημόσιο – Έτοιμα ν/σ και εγκύκλιος

Προς το τέλος Απριλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπρόσληψης των απολυμένων και της αποκατάστασης των διαθέσιμων στο Δημόσιο, οι οποίοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέρχονται σε περίπου 3.900. Οι θέσεις αυτές θα αφαιρεθούν από τις 15.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνηθεί για το 2015 μεταξύ των δανειστών μας και της προηγούμενης κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία για όσους επιστρέψουν στο Δημόσιο θα γίνει ως εξής:

-Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα προς τα τέλη Μαρτίου
-Ταυτόχρονα με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα είναι διαθέσιμος ο πίνακας κενών θέσεων στο Δημόσιο τις οποίες θα κληθούν να επιλέξουν εθελοντικά οι υπάλληλοι εφόσον δεν επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είτε σήμερα είτε αύριο πρόκειται να εκδοθεί εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου με την οποία θα ζητά από τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου να κοινοποιήσουν τις κενές θέσεις.
-Η αποκατάσταση αφορά  όλες τις κατηγορίες: απολυμένους, προς απόλυση, με προσωρινούς πίνακες, σε διαθεσιμότητα, εκτός από αυτούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Οι τελευταίοι θα κληθούν να επιλέξουν, σε δεύτερη φάση, να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στη παλιά θέση. Η επιστροφή  ή παραμονή θα γίνει με αποκατάσταση της μισθολογικής και βαθμολογικής κατάστασης για όλους. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν και νομικά πρόσωπα όπως τα ΤΕΟ, ΙΓΜΕ κλπ.
-Για τους Διοικητικούς  ΑΕΙ, Καθηγητές ΤΕ και Σχολικούς Φύλακες που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, προβλέπεται επανασύσταση οργανικών θέσεων και κατηργημένων κλάδων με απόφαση του Γ. Κατρούγκαλου ή οποία θα περιλαμβάνεται στο αναμενόμενο νομοσχέδιο. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, με απόφαση του οικείου υπουργείου, θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις.
-Επιστρέφουν και οι κατηγορίες εργαζομένων της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας
-Δεν προβλέπεται μισθολογική αποκατάσταση όσων υπέστησαν μειώσεις ή συνολική απώλεια μισθών από τη διαθεσιμότητα ή την απόλυση παρά την επιμονή με την οποία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αίτημα από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περασμένη Παρασκευή.