Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο Ηλίας Ανδρικόπουλος


http://i.ytimg.com/vi/ryhZf_oEE2Y/mqdefault.jpg Την παραίτησή του υπέβαλε από  πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,  Ηλίας Ανδρικόπουλος, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ για δεύτερη φορά δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2015 που υποβλήθηκε. Επισημαίνεται, ότι προηγούμενα, αλλά και στην τελευταία φάση της συνεδρίασης του Φορέα, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανέλυσε την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων και ζήτησε από τους δημάρχους που παραβρίσκονταν να βοηθήσουν, ώστε η Τρίπολη να αποσυμφορηθεί από τις χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης.

Σε δηλώσεις του στην korinthiannews.gr και τον Φώτη Νικολακόπουλο ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Η. Ανδρικόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.
Ο προυπολογισμός ψηφίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή αλλά υπήρχαν πολλές διαφωνίες (από τους δημάρχους) για τον τρόπο λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ.
Από τη στιγμή που είδα αυτές τις διαφωνίες υπέβαλα την παραίτησή μου από αυτή τη θέση. Η αντίληψή μου είναι διαφορετική για τον τρόπο λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ…».
Αναμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου στο ΦΟΔΣΑ