Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Με γκολ του Αλέξη Σιώζου ο Αστέρας νίκησε στο Δερβένι τον Πέλοπα Κιάτου στις καθυστερήσεις

 Cki114is
Σ’ έναν αγώνα με λίγες φάσεις στις δύο εστίες, ο Αστέρας νίκησε στο Δερβένι τον Πέλοπα Κιάτου με σκορ 1 – 0, χάρις σ’ ένα τέρμα που πέτυχε ο Σιώζος στο 94’ (ο διαιτητής κράτησε 7 λεπτά καθυστερήσεις λόγω και προηγούμενης διακοπής του αγώνα σε τραυματισμό στο κεφάλι – ευτυχώς χωρίς συνέχεια - των Σιδέρη και Δάνη).

Ml2swosnΟ αγώνας ήταν ποιοτικά μέτριος, με τον Αστέρα να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημά του. Κατάφερε δε στο τέλος να μετουσιώσει την υπεροχή του σε τέρμα, μέσα σε πανηγυρισμούς, ένεκα και της χρονικής στιγμής που αυτό έγινε και να πάρει τους βαθμούς της νίκης που μάλλον δικαιούταν.
YzjwrzzkΟ Αστέρας ανέλαβε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, μιας και οι παίκτες του έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση στη διεκδίκηση της μπάλας. Όμως οι πάσες τους στην επίθεση ήταν απρόσεκτες και έτσι χαλούσαν ότι κέρδιζαν στο αμυντικό κομμάτι. Το πολύ καλό παιχνίδι του Αντωνόπουλου (επεκράτησε στον αέρα σε όλες τις φάσεις) δεν έβρισκε ανταπόκριση από τους άλλους μέσους και έτσι ο Αστέρας δεν μπορούσε να ‘πατήσει’ με αξιώσεις στην περιοχή του Πέλοπα.
Sdejstk6Οι προωθήσεις κυρίως του Κουτρούλη (κυρίως) και του Μαστρογιαννόπουλου δεν είχαν τους αποδέκτες της τελικής τους πάσας σε κατάλληλες θέσεις και η άμυνα του Πέλοπα διατηρούσε την αυτοσυγκέντρωσή της, χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα. Έτσι ο Αστέρας αρκέστηκε σε τρία – τέσσερα μακρινά σουτ, που είτε πήγαν πάνω στον τερματοφύλακα Λακόβ είτε ήταν άστοχα.
XmbdewzrΑπό την άλλη πλευρά ο Πέλοπας είχε σποραδικές επιθετικές προσπάθειες, περιοριζόμενος στη διαχείριση της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Είχε και αυτός δυο μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Ρουμελιώτη.
Το β’ μέρος ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, αλλά μετά το 70’ οι παίκτες του Πέλοπα εμφάνισαν σημάδια κούρασης και ο Αστέρας έπαιζε στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις μέσα στην περιοχή του Πέλοπα. 
G9xwu3ypΟ Σιώζος είχε τρεις φάσεις, που σούταρε έξω από την περιοχή αλλά πολύ άστοχα, ο Ταμπουράκης προσπάθησε με τεχνικά σουτ δύο φορές, αλλά μάταια, να νικήσει τον Λακόβ και ο Αλούσι, κάνοντας μια ντρίπλα παραπάνω αντί να σουτάρει, σπατάλησε δύο καλές στιγμές όταν βρέθηκε στο ύψος της περιοχής από συνδυασμούς με συμπαίκτες του.
P9ao69zeΟ Πέλοπας, σε αντεπιθέσεις μετά από αποκρούσεις των αμυντικών του, με τον Πράττο είχε ίσως την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, που ανενόχλητος από θέση πλάγια δεξιά σούταρε χαμηλά με τον Ρουμελιώτη να αποκρούει απλώνοντας το κορμί του. Επίσης ο Βασιλάρης, εξαιρετικός σ’ όλο τον αγώνα, με τάκλιν όνειρο πήρε την μπάλα από τον Λίλιο που έμπαινε απειλητικά, μετά από δική του επέλαση με άδεια την αριστερή πλευρά της άμυνας του Αστέρα.
HrfqtawuΣτο 62’ ο αγώνας διακόπηκε γιατί συγκρούστηκαν στον αέρα οι Σιδέρης και Δάνης και ο μεν Σιδέρης αποχώρησε και πήγε για ράμματα στο φρύδι του, ενώ ο ‘γερόλυκος’ Δάνης συνέχισε φορώντας επίδεσμο. Στο 94’ ο Αλούσι κτύπησε πλάγιο φάουλ, που κέρδισε σε μια από τις πολλές προωθήσεις του ο Βασιλάρης, και ο Αντωνόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Μερκούρης κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Σιώζος που τη βρήκε μπροστά του με γυριστό σουτ πέτυχε το νικητήριο τέρμα.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης ήταν πολύ καλός. Έπαιξε όπως πρέπει να παίζουν οι σοβαροί διαιτητές. Τα κάποια παράπονα που εξέφρασαν οι του Πέλοπα στο τέλος του αγώνα, προήλθαν περισσότερο από το ότι δέχτηκαν το τέρμα όταν είχαν πιστέψει στην ισοπαλία, παρά από τις αποφάσεις του. Ίσως δεν έχουν δει τα καμώματα άλλων διαιτητών …. Οι βοηθοί του κ.κ. Σπηλιώτης και Ντέμσιας πέρασαν απαρατήρητοι.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τάφα (86’ Μερκούρης), Αντωνόπουλος, Αλούσι, Σιδέρης(62’ λ.τρ. Λιθοξόου), Ταμπουράκης, Σιώζος.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Λακόβ, Σελλάς, Μακρής, Βελέντζας Κ., Δεδάκης, Μυργιώτης Αθ., Παπαβασιλείου, Πράττος, Μιχαλόπουλος (75’ Μαζαράκης), Πράττος, Λίλιος

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr