Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ξεπερνούν τα όρια τα γερμανικά μέσα: Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ηλίθιος ο ελληνικός λαός

Ξεπερνούν τα όρια τα γερμανικά μέσα: Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ηλίθιος ο ελληνικός λαός Σε άλλο ένα προκλητικό άρθρο, γερμανικό μέσο αναφέρεται με καθόλου κολακευτικό τρόπο, τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δημοσιεύει άρθρο ενός γερμανού καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιου του Μονάχου με τίτλο "Δημαγωγός ο Τσίπρας ή είναι ο λαός ηλίθιος;".

Ο συγκεκριμένος καθηγητής Michael Wolffsohn μπορεί να έχει δώσει αυτό τον τίτλο στο δημοσίευμά του, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος απαντά στο ερώτημά του και λέει πως ο λαός είναι ηλίθιος, εννοώντας τους έλληνες πολίτες.

Ο γερμανός καθηγητής συνδέει τη σύγχρονη Ελλάδα με την αρχαία αναφερόμενη στους δημαγωγούς και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Περικλή και τον Κλέωνα τους οποίους στην ουσία αποκαλεί δημαγωγούς και τους συνδέει με τους έλληνες πολιτικούς.

Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα την Καινή Διαθήκη λέγοντας πως όταν στην Ιερουσαλήμ δέχθηκαν τον Ιησού Χριστού φώναζαν Ωσαννά και μετά από λίγες ημέρες "σταυρώστε τον". 

newsdit.gr