Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Λυπάμαι για τους Έλληνες – Ανεύθυνη η συμπεριφορά της Κυβέρνησης - Σακελλαρίδης: δεν παίζουμε πόκερ, δεν μπλοφάρουμε, θέλουμε πολιτική λύση

Σόιμπλε: Λυπάμαι για τους Έλληνες – Ανεύθυνη η συμπεριφορά της Κυβέρνησης   Ξεσπάθωσε με σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και ειδικότερα της νέας κυβέρνησης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε Γερμανικό Ραδιόφωνο.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως “λυπάται για τους ΄Ελληνες”, κάνοντας παράλληλα λόγο για “ανεύθυνη” συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει διπλωτική γλώσσα ο Β. Σόιμπλε είπε πως η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων.
Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. “Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες” δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως “ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ”.

Μάλιστα αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε “χάσιμο χρόνου”.

Αν και ο κ. Σόμπλε τονίζει ότι στόχος όλων είναι η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική δεν παραλείπει να θυμίσει ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.


Η απάντηση Σακελλαρίδη στον Β. Σόιμπλε

“Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό” είπε μιλώντας στον parapolika 90,1 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης τονίζοντας πως “θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη”. Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: “Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε.”