Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αγγαρεία υπό το βλέμμα του Περέιρα o Oλυμπιακός 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο - Πρόκριση και για τον Πανιώνιο, 4-0 την Παναχαϊκή

Χωρίς να «πατήσει γκάζι» και υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο και με 7 βαθμούς πέρασε άνετα στην φάση των «16» του κυπέλλου (1ος όμιλος), ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν εκτός συνέχειας με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.
Το πέναλτι που εκτέλεσε στο 16΄ ο Φορτούνης (χέρι του Κακαρά) έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά το πλασέ του Ντοσεβί η μπάλα φάνηκε να περνάει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας του Μπότου, γεγονός που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής Ι.Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και ο βοηθός του.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47΄) ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Γκαζαριάν, ενώ στο 83΄ ο Διαμαντάκος σε κενή εστία, μετά από σέντρα του Γιαννούλη, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-2).
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κρ.Βαζέχα): Mπότος, Βλάχος, Σακελλαρίου, Μουστογιάννης, Σιώπης, Μουκίδης, Κρητικός, Τεγούσης, Ποτουρίδης (66΄ Μήτκος), Γρομητσάρης, Κακαράς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντ.Νικοπολίδης): Μέγιερι, Σαλίνο (69΄ Σάλιακας), Βούρος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Κασάμι (57΄ Ιμπραΐμ), Φορτούνης (79΄ Βέργος), Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Διαμαντάκος.

 Πρόκριση και για τον Πανιώνιο, 4-0 την Παναχαϊκή 

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας, με τη νίκη του 4-0 επί της Παναχαϊκής στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" έφτασαν τους 5 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ομάδα της Πάτρας και πήραν τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 1ου ομίλου, πίσω από τον Ολυμπιακό. 
Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Γιάννου με διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Κολοβού. Η νίκη και η πρόκριση κρίθηκε στη φάση του 53ου λεπτού, πάλι με πρωταγωνιστή τον Γιάννου, που κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κάργα μέσα στην περιοχή.
Για το μαρκάρισμα αυτό, ο αμυντικός της Παναχαϊκής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Κολοβός έγραψε το 2-0 από τη "βούλα" στο 54΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 67΄ ο Γιάννου με πλασέ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Πάνος, Ρισβάνης, Παντίδος (70΄ Χατζηισαϊας), Τασουλής, Σιώπης (69΄ Γκέζος), Μητρόπουλος, Μπούζας, Φούντας, Κολοβός (71΄ Μασούρας), Γιάννου.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Άλα, Στεργίδης (69΄ Χαρτσιάς), Μαρουκάκης (74΄ Χούσα), Ντα Κόστα (74΄ Μασούρας), Κοντοχρήστος, Τσώνης, Μπαλού, Πατινιώτης.