Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η Ντόρα κρατάει τα «μπόσικα» στο παιχνίδι της πόλωσης και κρατά ανοιχτή τη συνεννόηση της επόμενης ημέρας

ntora-ekdhlwshΑν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών της υποψήφιας στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι από τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ που ανέκαθεν υποστήριξε την μετριοπάθεια και την καθαρότητα των λύσεων. Αυτό το «πλήρωσε» ως γνωστό, όταν η Ελλάδα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρά τις όποιες συμπάθειες ή αντιπάθειες είναι από εκείνα τα στελέχη του γενικότερου κεντρώου χώρου, που μέσα και έξω από τη Βουλή και παρά το «κρίσιμο» της συγκυβέρνησης, δεν δίστασε να καταδικάσει τις προχειρότητες και τραγικές αστοχίες του Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου.

Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων (εφημερίδα Κεφάλαιο) για τη δυνατότητα συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ένα παράθυρο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει τον ορθολογιστικό δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Αυτό φυσικά έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την επίσημη στρατηγική της «σκληρής» ΝΔ που βγάζει διαγγέλματα μπροστά στο φράχτη του Έβρου αλλά και εκείνων των στελεχών που έχουν προσχωρήσει από το ΛΑ.Ο.Σ. και κρατούν ψηλά τον πήχη του φανατισμού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για λογαριασμό της ΝΔ, μαζί με άλλες δυνάμεις του κέντρου από άλλα κόμματα, δηλώνει με τη στάση της, πως θα εγγυηθεί την αποφυγή ακροτήτων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε κυβερνητικό αδιέξοδο.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr