Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Βίτορ Περέιρα για αντικαταστάτης του Μίτσελ! Ποιος είναι ο Πορτογάλος

Βίτορ Περέιρα για αντικαταστάτης του Μίτσελ! Ποιος είναι ο Πορτογάλος
 Ο 46χρονος προπονητής, Bίτορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Περέιρα, έχει ήδη στα... χέρια του τη λίστα με τους μετεγγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, ο οποίος τον επέλεξε για το κενό που αφήνει ο Μίτσελ στον πάγκο της ομάδας.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα προπονητή στους Πειραιώτες, καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα. 

Αυτή τη στιγμή αναμένεται να δώσει το “ΟΚ” στον Ολυμπιακό για τους παίκτες που πρόκειται να αποκτηθούν. Αγωνίζονται σε τρεις διαφορετικές θέσεις... Ενας κεντρικός αμυντικός, ένας κεντρικός μέσος και ένας ακραίος μεσοεπιθετικός.

O γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1968 στο Εσπίνιο, έχει παίξει μόνο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 29 ετών.

Κατέκτησε με την Πόρτο δυο πρωταθλήματα σε ισάριθμες αγωνιστικές περιόδους από το 2011 όταν ανέλαβε τα ηνία της ως πρώτος προπονητής. Νωρίτερα ήταν βοηθός του Αντρέ Βίλας Μπόας. Το Μάρτιο του 2013 έφτασε μια... ανάσα από την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρείται “δυνατός” σκάουτερ, καθώς ξεχώρισε τον Κολομβιανό Τζέιμς Ροντρίγκες.

Το δεύτερο πρωτάθλημα του με την Πόρτο το κατέκτησε  την τελευταία αγωνιστική, όταν νίκησε 2-1 την Μπενφίκα με γκολ στο 90΄. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η Πόρτο ήταν στη δεύτερη θέση και στέφθηκε πρωταθλήτρια με 6 ισοπαλίες σε 30 αγώνες.

Συνέχισε την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Έβερτον κι ύστερα είπε “ναι” στα 6 εκατομμύρια ευρώ της Αλ Αχλί, της οποίας την τύχη και ανέλαβε.

Πρωταθλήματα Πορτογαλίας: 2011-12, 2012-13
Super Cup Πορτογαλίας: 2011, 2012
UEFA Super Cup: 2011 φιναλίστ

Υπενθυμίζουμε, ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ματς με τον Φωστήρα θα κάτσει ο Αντώνης Νικοπολίδης.