Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή 'Αγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης.
Σήμερα έγινε η πανηγυρική Αρχιερατική
Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. κ. Διονυσίου πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων,  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου.  
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερθείς στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία προβάλλει στην υπερκαταναλωτική κοινωνία τον ασκητικό τρόπο ζωής δια του οποίου ο άνθρωπος συνδέεται με τον Χριστό και αποκτά την θέωσή του.
Εν συνεχεία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως, απηύθηνε  τις εόρτιες ευχές του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης κ. Ιωάννη Γιαννακά, στις παριστάμενες Αρχές του Νομού, καθώς και στο Εκκλησίασμα επικαλούμενος  τον φωτισμό και την χάρη του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού.
Την Θεία Λειτουργία  παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς , οι Υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. κ  Χρίστος Δήμας , Κώστας Κόλλιας και Γρηγόρης Καρπούζης, ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας, Αγγελική Κλειώση ,η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη, ο τ. Δήμαρχος  Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , ο τ. Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς.
«Χρόνια πολλά»