Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ηλίας Ανδρικόπουλος: Eπέκταση του βιολογικού καθαρισμού έως το Δερβένι - Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι στα δύσκολα είμαστε πιο δυνατοί! (video)


Υγεία και ευτυχία ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου~ Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος,για το 2015 στην πρώτη του εφόλης της ύλης συνέντευξη μετά τον ερχομό του νέου έτους  που έδωσε στην Μαρία Αράπογγλου , στο korinthiakospress.blogspot.gr. και στην κάμερα του Πάνου Λιακόπουλου στο DRtv
  Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε πως για πρώτη φορά μετά από τέτοια σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων δεν έκλεισαν οι δρόμοι, χάρη στην προσωπική παρουσία του ίδιου και των αντιδημάρχων μέχρι αργά τη νύχτα στο επίκεντρο της θύελλας. Τα προβλήματα βέβαια πολλά, το λιμάνι έκλεισε, στην Αριστοναυτών μια απόθηκη βυθίστηκε κυριολεκτικά στην Θάλασσα από την μανία των κυμάτων και ο παραλιακός δρόμος Λυκοποριάς  υπέστη σοβαρές ζημιές. '' Η φύση εκδικείται'' την αυθαίρετη  ανθρώπινη παρέμβαση τόσων χρόνων αλλά  η διάβρωση των ακτών χρειάζεται οργανωμένη αρωγή από την πολιτεία σε συλλογικό επίπεδο.

Οι στόχοι του για το νέο έτος,  η Δημοτική αρχή να είναι στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, να προβληθεί η φυσική ομορφιά του Δήμου και να ξεκινήσει η πορεία προς την ανάπτυξη μέσα από νέες επενδύσεις στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης σε πείσμα των χαλεπών καιρών με σκληρή δουλειά, ευθύνη και αισιοδοξία.
Ο κ. Ανδρικόπουλος με την άλλη ιδιότητά του ως προέδρου του ΦΟΣΔΑ, τόνισε πως για το πρόβλημα των σκουπιδιών έφτασε ο κόμπος στο χτένι και κάθε δήμος πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου έχει συγκεκριμένο όριο σκουπιδιών και ένας τουριστικός Δήμος  δεν μπορεί να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου.
Εν κατακλείδι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκριση των 5.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού, από το Λουτρό έως την Λυκοποριά ένα μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Τέλος είπε ότι μετά από αντίδραση των κατοίκων και συντονισμένες ενέργειεςτης δημοτικής αρχής ενετάχθει την τελευταία ημέρα το δίκαιο αίτημα γιά την επέκταση του βιολογικού  καθαρισμού έως το Δερβένι , το οποίο υπογράφει από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Νίκο Ταγαρά.
Περισσότερα στό video που ακολουθεί