Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Λοβέρδος με τη φωνή της λογικής

loverdos-enikos-star
Η παρουσία του υπουργού Παιδείας και υποψηφίου στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, στη χτεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ήταν η μόνη που ακολούθησε το δρόμο της λογικής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ένα πάνελ όπου κυριάρχησε ο κλασικός «σκυλοκαυγάς» αλλά και οι προσβολές και προσωπικές επιθέσεις χωρίς επιχειρήματα, κατάφερε να παρουσιάσει τους 4 μοναδικούς τρόπους οικονομικής πορείας της χώρας μας. Ήτοι της χρεοκοπίας, του δανεισμού από αγορές με υψηλότατο επιτόκιο, του εσωτερικού δανεισμού από τις καταθέσεις των πολιτών και τέλος του δανεισμού από άλλες χώρες με χαμηλό επιτόκιο που υφιστάμεθα σήμερα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε με αυτό τον τρόπο στα παράλογα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που ακροβατούν μεταξύ χρεοκοπίας και υφαρπαγής των καταθέσεων, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που προτείνουν επίσης μονομερείς ενέργειες δίχως αύριο.

Ο υπουργός Παιδείας που υπεραμύνθηκε του κεντρώου πρόσημου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναφέροντας για παράδειγμα το μπλοκάρισμα των παράλογων και αναίτιων απολύσεων, απέδειξε δια της πολιτικής νηφαλιότητας και της λογικής σκέψης, πως το ενωτικό σχήμα του κόμματος "ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη", οφείλει να βρίσκεται δυναμικά στην επόμενη βουλή για να διασφαλίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα εντός του ευρώ. Ειδικά τώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οδηγούν την κοινωνία σε ακραίες και διχαστικές πολιτικές περιπέτειες.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr