Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ήλιος με... δόντια στην Πελοπόννησο! Πού χρειάζονται αλυσίδες - Η κακοκαιρία έχει και συνέχεια.

Δείτε πού χιονίζει τώρα και πού χρειάζονται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 Ήλιος με δόντια απλώθηκε στην Πελοπόννησο λόγω του χιονιά και του παγετού, με θερμοκρασίες που έφτασαν τους -10 βαθμούς στην Τρίπολη, τους -13 στην ορεινή Αρκαδία και τους -2 στο 'Αργος.
 Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το Δερβένι , Ξυλόκαστρο και Κιάτο  προς την  ορεινή  δυτική  Κορινθία, οπως στην εθνική οδός Νεμέας - Λεβιδίου από 47ο έως 52ο χλμ, από το 28ο έως το 42ο χλμ της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου του Πάρνωνα και από την πλευρά της Κυνουρίας και από την πλευρά της Λακωνίας.
Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό τμήμα των χωριών δυτικά του Γυθείου στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου

Αποκαταστάθηκε και κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, στην παλαιά εθνική οδός 'Αργους - Τριπόλεως, στον Αχλαδόκαμπο και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της νοτιοανατολικής Λακωνίας και συγκεκριμένα, από 'Αγιο Δημήτριο Ζάρακος προς Κρεμαστή, από Κρεμαστή προς Λαμπόκαμπο - Χάρακα και από Μεταμόρφωση προς Κυπαρίσσι.

Η κακοκαιρία έχει και συνέχεια από το μεσημέρι  έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόστρωση ακόμα και στην Αθήνα
Το φαινόμενο πλήττει τη χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και κάτω με χιονόπτωση ακόμη και στις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο και χιονοπτώσεις αρκετά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Ευβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτα θα είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις και ήπιες χιονοπτώσεις κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -8 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από -2 στην Κρήτη εως 11 στη Ρόδο.
Στη Αττική περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά του νομού με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ.

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες. Το πάχος του χιονιού θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στα βόρεια προάστια, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη ενώ στα ανατολικά παράλια, από το Λαύριο μέχρι των Ωρωπό η χιονόπτωση θα είναι ισχυρή και θα υπάρξει χιονόστρωση 10 με 20 πόντους. Στην Πάρνθηθα η χιονόστρωση θα ξεπεράσει το μισό μέτρο ενώ στα βόρεια προάστια η χιονόστρωση θα φτάσει τους 10 με 20 πόντους.
Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε χιόνι αλλά δε φαίνεται να το στρώνει πολύ. Στα γύρω υψίπεδα του νομού, δηλαδή στο Γαλάτσι, την Ηλιούπολη, τον Καρέα, τον Βύρωνα, την Καισαριανή θα έχουμε 10 με 15 πόντους χιόνι αλλά στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε το πολύ 5 πόντους χιόνι σε ελάχιστες επιφάνειες.