Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Χιονίζει στην Κορινθία - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Την Τρίτη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχει λιακάδα και σαφώς βελτιωμένος καιρός, στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα νησιά, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονοπτώσεις. Περιμένουμε να χιονίσει στη Ζήρεια τα ξημερώματα της Τρίτης και στις ορεινές περιοχές της Κορινθίας, δηλαδή στη Νεμέα, στο Αγγελόκαστρο, το Σοφικό και νοτιότερα στο Μαίναλο, στην Τρίπολη και στον Ταϋγετο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένιση από το βράδυ. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί το πρωί της Τρίτης λόγω του παγετού σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 με -6 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 14 βαθμούς ενώ στα νησιά από 5 εως 12 βαθμούς.
 Στο μεταξύ, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η χιονόπτωση στην Αττική. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική, για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν. Μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 80 κλήσεις.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ανακοινώνεται ότι λόγω χιονοπτώσεως-παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο παρακάτω οδικό δίκτυο διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
α.Από το 18ο χλμ και άνω, της επ.οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.
β.Από το 1ο χλμ και άνω, της επ.οδού Τρικάλων-Καρυάς.
γ.Από το 16ο χλμ και άνω, της επ.οδού Δερβενίου-Γκούρας.