Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟ 45% ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομικό φόρο 45% για περιουσίες που αποκτήθηκαν από το 2000 και μετά, με βάση την αντικειμενική αξία,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε ότι όσοι αγόρασαν σπίτι από το 2000 μέχρι σήμερα και πλήρωσαν φόρο με βάση την αντικειμενική και όχι την εμπορική αξία (όπως ίσχυε τότε) θα φορολογηθούν με 45% για το σύνολο του ποσού. Το μέτρο αποκάλυψαν ότι θα αφορά κυρίως  τους ελεύθερους επαγγελματίες!
Αυτό σημαίνει ότι όλοι (σχεδόν) οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, θα δώσουν εφάπαξ  45%  της περιουσίας τους στον κ. Τσίπρα.
Με αυτό δήλωσε, ότι θα αντικαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ΕΝΦΙΑ, όπως αποκάλυψε ο Υποψήφιος Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  Σ. Λεωτσάκος, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!».