Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Μητσοτάκης… πρόκαμε: Προτείνει νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο πέντε μέρες πριν τις εκλογές – Λέει ότι είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του!


Την πρόταση για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο που «μηρυκάζει» εδώ και μήνες έδωσε σήμερα, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων των δημοσίων υπαλλήλων, των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α.», που ξεκινάει σήμερα λήγει στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή, μετά τις εκλογές και η θεσμοθέτησή του θα γίνει από τη νέα κυβέρνηση!  Πρόκειται για το σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει εκείνο των ποσοστώσεων που ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά τις έντονες αντιδράσεις. Δηλαδή, με τα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε συνεργαστεί το 1989 με τον πατέρα του κ. Μητσοτάκη, ο απερχόμενος υπουργός… πρόκαμε.
Σύμφωνα με την πρόταση ο ίδιος ο υπάλληλος θα έχει ενεργή συμμετοχή σε αυτό, ενώ από το αποτέλεσμα της ετήσιας αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου θα απορρέει ένα Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης και ένας χαρακτηρισμός της απόδοσης με βάση τα οποία θα γίνονται οι προαγωγές των υπαλλήλων, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνησή τους στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), η επιλογή των διευθυντών, ακόμα και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο (μετά την διετή περίοδο προσαρμογής). Επίσης η ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου και η εξέλιξή του θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διαδικασία αξιολόγησης.

Περισσότερα:  aftodioikisi.gr