Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

BACK TO BASICS

Τελειώνουν τα ψέματα τη Δευτέρα 26 Iανουαρίου 2015 και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις ο κ.Τσίπρας με την όποια συνεργασία θα αναλάβει την ευθύνη της χώρας ως Πρωθυπουργός και η άλλη λύση, το όνειρο, θα είναι παρελθόν. 
Από εκεί και πέρα η πορεία είναι προδιαγραμμένη. Με ή χωρίς φαεινές ιδέες, με ή χωρίς επαναστάσεις, με ή χωρίς ποπολάρους η Ελλάδα θα προσαρμοστεί επιτέλους στον 21ο αιώνα και κυρίως στην πραγματικότητα. 
Αν ο κ.Τσίπρας επιλέξει να υλοποιήσει το κρατικοδίαιτο ξανθό όνειρό του, η Ευρώπη θα του γυρίσει άμεσα και επιδεικτικά την πλάτη και η Ελλάδα με το λαό της θα αναγκαστεί να ζήσει υπερήφανα με τις πενιχρές δυνάμεις της. Μέχρι και η Ιρλανδία  ξέχασε τη συζήτηση για το χρέος της. Ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας από 1η Ιανουαρίου 2015, που ανήκει και αυτή φυσικά στην Ε.Ε., τα 360 λέβα ή 185 ευρώ, σύντομα θα είναι μία πολύ καλή επιδίωξη για την πλειονότητα των Ελλήνων σε αυτή την περίπτωση. 
Αν ο κ.Τσίπρας επιλέξει να υλοποιήσει την ευρωπαϊκή σύγκλιση και να υποδέχεται για πολύ καιρό ακόμα τα δις ευρώ της ΕΚΤ και των άλλων επενδυτικών οργανισμών της θα αναγκαστεί να προσαρμόσει το ελληνικό κράτος και τη ζωή μας το γρηγορότερο στα ευρωπαϊκά μοντέλα όπου ο κρατισμός είναι μισητός και να επιδιώξει και αυτός την ανάπτυξη με ιδρώτα και αγωνία. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί θέλουν οργάνωση, κόπο και περισυλλογή.
Σε κάθε περίπτωση και με κάθε διαδρομή η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα μάθει να ζει με τους πόρους της και κυρίως με το κόπο της. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα απογοητευθούν γρήγορα από την ματαιότητα των προσδοκιών τους και όλοι μαζί θα προσαρμοστούμε σε αυτό που είμαστε. 
Ένας λαός που όλες αυτές τις δεκαετίες της αλλαγής ζούσε εις βάρος του εαυτού του υποθηκεύοντας το μέλλον του, απολαμβάνοντας την ευρωπαϊκή επιχορήγηση και αρνούμενος να αλλάξει μέχρι να έρθει και ο τελευταίος των γενναίων. Ο Αλέξης Τσίπρας
http://thedayaftergr.blogspot.gr