Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αποκλεισμός-σοκ του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη στη Λεωφόρο

 Η «μάχη» του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη ήταν εξ αρχής η πιο ενδιαφέρουσα στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και τελικά επιβεβαιώθηκε με τη νίκη-πρόκριση της ομάδας της Θράκης επί του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο με γκολ του Βασιλακάκη στο 88'

Όταν στο γήπεδό σου έχεις μόλις μία τελική προσπάθεια και αυτή ούτε καν στην εστία δεν μπορείς να περιμένεις κάτι το καλύτερο. Αυτός ήταν ο αποψινός Παναθηναϊκός, που – αγωνιζόμενος με 10 παίκτες από το 60 λόγω της σωστής αποβολής του Μέντες - γνώρισε την ήττα στη Λεωφόρο με 1-0 από μία σαφώς καλύτερη Ξάνθη και έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο του.

Οι Ακρίτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και με… χρυσό σκόρερ τον Βασιλακάκη στο 88' προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και θα πάρουν μέρος στην αυριανή (30/1) κλήρωση των «8» του θεσμού. Μια πρόκριση σπουδαία, σαφώς ιστορική και κυρίως δίκαιη για την Ξάνθη των 11 τελικών, που μπορεί να μην είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία πριν το γκολ, ωστόσο από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ τη νίκη από τους «πράσινους». Ή πιο σωστά ότι είχε το καλύτερο πλάνο για να τη διεκδικήσει. Η στατιστική, εξάλλου, των 1-11 τελικώ και των 0-6 κόρνερ... μιλά από μόνη της.

Ένα πλάνο που… δικαιώθηκε στο 88' όταν ο Βάλτερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά , ο Κοτσόλης απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα χτύπησε και στο δεξί δοκάρι της εστίας του έμειρου τερματοφύλακα με τον Βασιλακάκη να επωφελείται από κοντά και να την στέλνει στα δίχτυα της εστίας του «τριφυλλιού».
Στα λεπτά που έμειναν (μέχρι το 90+3) ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να οδηγήσει το ματς στην παράταση με τον Ταυλαρίδη να περνά σε θέση φορ, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη και μοιραίο έμεινε εκτός θεσμού με τους Ακρίτες να παίρνουν σπουδαία πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέντες, Δώνης (90' Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (46' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς (61' Λαγός)
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74 Βάλτερ), Λισγάρας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Σολτάνι (89 Κομεσίδης), Λουσέρο, Γούτας, Καπετάνος,