Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Μια ώρα τα είπαν (για όλα) στη Συγγρού Σαμαράς-Μεϊμαράκης

Μια ώρα τα είπαν (για όλα) στη Συγγρού Σαμαράς-Μεϊμαράκης
Για περίπου μια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχαν συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας και σημειολογίας, καθώς ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής είναι ένα ιστορικό στέλεχος με ισχυρές, απευθείας αναφορές στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να πάρει θέση για το μέλλον της Παράταξης.
Εκτός από τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συζήτησαν και τη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει και δίνει ως ορόσημο το τέλος Μαρτίου όπου υπάρχει λήξη ομολόγων.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, υπάρχει η αποψη ότι εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας ή αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την Ε.Ε. και θα έρθει σε ρήξη με το εσωτερικό του κόμματος του ή θα έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε. οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό ο μεσσήνιος πολιτικός θέλει η παράταξη να παραμείνει ενωμένη ώστε να μπορέσει γρήγορα να έρθει στην εξουσία μετά από μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του έχοντας ξεκινήσει επαφές με βουλευτές και στελέχη που περνάν καθημερινά το κατώφλι της Συγγρού προκειμένου να τον συναντήσουν.
Στη διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει τις ενστάσεις του ενώπιον του Αντώνη Σαμαρά για τη στρατηγική του φόβου που ακολουθήθηκε στις εκλογές. Mάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο διάλογος ήταν ιδιαίτερα έντονος και κάποιοι τον περιέγραφαν ως καυγά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άντρες.

Παράλληλα, ο κ. Μειμαράκης όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναφέρθηκε και στο θέμα της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας με το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ να εκφράζει την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει μια τέτοια υποψηφιότητα, όπως άλλωστε κάνει και η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις εισηγήσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει πλέον αρνητικός να συναινέσει η ΝΔ σε μια τέτοια εξέλιξη.
 
Κοσμοσυρροή στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν μοιάζει αμέτοχος σε όλες αυτές τις διεργασίες. Αν και δεν εκφράζει την άποψη του για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ ωστόσο στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού παρατηρείται κοσμοσυρροή από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο γραφείο του συμφώνα με πληροφορίες του Νewsit, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κλπ..

Παρόλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός ακούει τις απόψεις των στελεχών του ωστόσο ο ίδιος δεν εκφράζει άποψη για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ωστόσο δυο πρόσωπα με αναφορά στον Κώστα Καραμανλή έθεσαν του δικούς του προβληματισμούς λίγες ώρες πριν σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Ο Βαγγέλης Αντώναρος μιλώντας στο ραδιοφωνο «Παραπολιτικά» έθεσα θέμα ηγεσίας ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης μέσω του Bήμα FM ζήτησε να προτείνει η ΝΔ τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.