Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Δούλης το όνομα του Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic


Ο νεκρός στο πλοίο Norman Altantic όπου από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει φωτιά σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, είναι Έλληνας και ονομάζεται Γιώργος Δούλης.
Την πληροφορία μετέδωσε πρώτα η Corriere della Sera και την επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.
Νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης, που ταξίδευε για την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, η οποία έχει σωθεί και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι της Ιταλίας. Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού άνδρα από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος άνδρας και η γυναίκα του είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δυστυχώς, όμως, εγκλωβίστηκαν εκεί. Η επικοινωνία με τους διασώστες δεν ήταν δυνατή. Τελικά, ο άνδρας δεν τα κατάφερε και ανασύρθηκε από τη γλίστρα νεκρός.
Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει, στο λιμάνι του Μπρίντεζι, το πλοίο Σαν Τζόρτζιο, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των διασωθέντων του Norman Atlantic, όπως έκανε γνωστό ο νομάρχης της πόλης, στη κάτω Ιταλία.

Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινόττι, έκανε γνωστό, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχισθούν κατά την διάρκεια όλης της νύχτας, παρά τις όποιες αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως θα ρυμουλκηθεί στην Αλβανία.
Όπως τονίζουν πηγές από την ΑΝΕΚ οι ιταλικές αρχές επιμένουν το Νorman Αtlantic να μεταφερθεί στο Μπρίντεζι αντί της Αλβανίας.