Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

"Χριστουγεννιάτικο δώρο" από τον Αστέρα στο Δερβένι και το Ζευγολατιό ξέφυγε στα ύψη

Rsa0pyfn
Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Αστέρας Δερβενίου, παρουσία πολλών φιλάθλων στο ‘Κώστας Βυζάς’, στο ντέρμπι κορυφής από τον ΑΟ Ζευγολατιού με σκορ 2 – 1 και πλέον απομακρύνθηκε αισθητά από την κορυφή της βαθμολογίας.
Βέβαια η ήττα προήλθε από ένα αυτογκόλ και από ένα απευθείας φάουλ από 40 και πλέον μέτρα, σ’ έναν αγώνα που ο Αστέρας ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, αλλά η απώλεια των βαθμών αυτών είναι καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΑΟ Ζευγολατιού ήταν τυχερός, ιδιαίτερα στο δεύτερό του τέρμα που μπήκε και με τη βοήθεια του ισχυρού αέρα που φυσούσε, και έφυγε από το Δερβένι αλώβητος, χωρίς να δείξει φόντα ομάδας για πρωτάθλημα.

C56fsmk5
Vh7yqcmfΟ αγώνας ήταν ιδιαίτερα δυνατός, αλλά μέσα στα αθλητικά πλαίσια, με τον Αστέρα να έχει τη διαχείρισή του στο συντριπτικό μέρος του. Δεν είχε πολλές φάσεις, μιας και αμυντικές γραμμές των δύο ομάδων στάθηκαν πολύ καλά. Ο ΑΟ Ζευγολατιού, παίζοντας με μεγάλες μπαλιές, κέρδισε τις εντυπώσεις στον επιθετικό τομέα, κυρίως με τον πολύ ορεξάτο Μυργιώτη που με την ταχύτητά του προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το ανοικτό γήπεδο, μιας και ο Αστέρας πίεζε πάρα πολύ από την αρχή του αγώνα. Ο Αστέρας είχε εμφανές πρόβλημα στην επιθετική του γραμμή, μιας και οι επιθετικοί του, με εξαίρεση ίσως τον Κρισάφη, δεν βρέθηκαν στη μέρα τους. Έτσι η πολύ καλή δουλειά στο κέντρο από τον Τάφα (εξαιρετικός για άλλη μια φορά) και τον Παπαδημητρίου, δεν έβρισκε ανταπόκριση.
3h5ghmtcΟ Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ στο 25’ με τον Λιθοξόου που σκόραρε από θέση μέσα αριστερά με χαμηλό σουτ στην απέναντι γωνία του άναυδου Μητσόπουλου. Ήταν το επιστέγασμα της ομαδικής δουλειάς των παικτών του Αστέρα σ’ όλο αυτό το διάστημα, μιας και είχαν αναλάβει τα ηνία του αγώνα από την αρχή του. Μάλιστα στο 28’ έφθασαν πολύ κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος με τον Πεθαίνο, που σε φάουλ του Μετεβελή από δεξιά, πλάσαρε από δύσκολη θέση κοντά στη γραμμή του άουτ, στην απέναντι γωνία, αλλά για πολύ λίγο έξω από κάθετο δοκάρι. Ο ΑΟ Ζευγολατιού είχε στο 32’ μια τεράστια ευκαιρία με τον Ραπουσάι, που σε αναταραχή της άμυνας του Αστέρα βρέθηκε αμαρκάριστος στα αριστερά της εστίας του Ρουμελιώτη, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 41’ ο Μυργιώτης κυνήγησε στα δεξιά μια από τις πολλές βαθιές μπαλιές που του έκαναν οι αμυντικοί συμπαίκτες του και, πιεζόμενος από τον Μετεβελή, γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Λούβρης με τον Μαστρογιαννόπουλο τη διεκδίκησαν και ο Μαστρογιαννόπουλος που πήγε πρώτος με στραβοκλωτσιά την έστειλε στα δίκτυα του εξερχόμενου προς τη μπάλα Ρουμελιώτη. Ένα τόσο φθηνό τέρμα, σε μια άσχημη χρονικά στιγμή.
D0qrumgfΣτο δεύτερο ημίχρονο, με τον αέρα κόντρα, ο Αστέρας έβαλε τη μπάλα κάτω και πίεζε από την αρχή τον αντίπαλό του, που συνέχιζε να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Όμως μεγάλη φάση δεν δημιούργησε, παρά μόνο δύο-τρία μακρινά σουτ του Πεθαίνου και του Σιώζου που εύκολα τα μάζεψε ο τερματοφύλακας Μητσόπουλος. Επίσης δύο φάσεις από στημένες μπάλες δημιούργησαν αναταραχή στην άμυνα του ΑΟ Ζευγολατιού, αλλά το τελικό σουτ σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών. Από τη πλευρά του ο ΑΟ Ζευγολατιού είχε μια καλή φάση στο 73’ όταν ο Μυργιώτης ξεχύθηκε μόνος του, αλλά ο Βασιλάρης με τάκλιν στη μικρή περιοχή του ‘πήρε τη μπουκιά από το στόμα’. 
20qxtfzyΚαι ενώ ο αγώνας πήγαινε προς τη λήξη του ισόπαλος, ο Χ. Αντωνόπουλος κτύπησε ένα φάουλ από τα δεξιά λίγο κάτω από τη γραμμή της σέντρας και, με τη βοήθεια του ανέμου, πέτυχε ένα τυχερό τέρμα, αφού ο Ρουμελιώτης είχε βγει από την εστία του περιμένοντας σέντρα και δεν μπόρεσε γυρίζοντας να φθάσει τη μπάλα. Ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες του ΑΟ Ζευγολατιού και για τη σημασία του και για την εκτέλεσή του.
Η διαιτησία του κ. Παν. Κακριδή ήταν πολύ καλή. Ένα πέναλτι που ζητούν οι του ΑΟ Ζευγολατιού σε μια βουτιά ‘για ασημένιο μετάλλιο’, του Μυργιώτη δεν χρειάζεται σχολιασμό. Ο βοηθός του κ. Κωνσταντόπουλος ήταν αλάνθαστος, ενώ ο κ. Μπούμπας υπέπεσε σε μικρολάθη. Γενικά ήταν μια διαιτησία που τα πήγε πολύ καλά σ’ έναν αγώνα ντέρμπι, όπου οι παίκτες του ΑΟ Ζευγολατιού υπερέβαλαν κατά πολύ στις απαιτήσεις τους κατά τη διεκδίκηση της μπάλας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου, Μετεβελής (86’ Ψαρρός), Βασιλάρης, Τάφα, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Κουτρούλης, Κρισάφη (69’ Σιώζος), Πεθαίνος.

ΦΩΤΟΕΠΟΡΤΑΖ:   asterasderveniou.gr