Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Corriere della Sera: Ένας νεκρός στο Norman Atlantic - Δεν επιβεβαιώνουν οι ιταλικές αρχές

View image on Twitter
Η ιταλική ακτοφυλακή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να μετεπιβιβάσουν όλους τους επιβάτες πριν πέσει το σκοτάδι. Στο μεταξύ, πληροφορίες πως υπάρχουν φόβοι ότι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί δηλαδή που ξέσπασε η φωτιά, δεν επιβεβαιώνονται από τις λιμενικές αρχές.  Την πληροφορία μετέδωσε η Corriere della Sera αλλά μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τις ιταλικές ούτε από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, νεκρός είναι ένας άνδρας. Όπως μεταδίδεται, ένα ζευγάρει είχε εγκλωβιστεί στη γλύστρα του πλοίου στην προσπάθειά του να διαφύγει και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους διασώστες. Τελικά, αναφέρει η εφημερίδα, ο άνδρας δεν τα κατάφερε, ενώ η γυναίκα που ήταν μαζί του, είναι ζωντανή.


 Η φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ξέσπασε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος.

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχίζουν να κάνουν δύσκολο το έργο των ελικοπτέρων που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να απομακρύνουν από το φλεγόμενο πλοίο τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο για να τους απομακρύνουν.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 149 άνθρωποι. 39 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 51 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.
Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας εννέα από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες, ενώ ένας επιβάτης βρίσκεται σε πλοίο που κατευθύνεται στο Μπρίντεζι
.