Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ

Μπροστά στο στρατηγικό αδιέξοδο των επιλογών του ο κ.Τσίπρας αναγκάζεται να αποποιηθεί τις μελλοντικές ευθύνες του και αναζητάει συνενόχους στην Κεντροδεξιά. Ο λαός καλείται από τον κ.Τσίπρα να ψηφίσει αναγκαστικά μετά από δύο μόλις χρόνια, να ψηφίσει τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ και μετά να αναλάβει τις ευθύνες του ο ίδιος ο λαός καθόσον ο κ.Τσίπρας έξυπνα θα τις διαχύσει σε άλλες παρατάξεις και πρόσωπα.
Δύσκολες στιγμές υπόσχεται ο κ.Τσίπρας αν και οδυνηρές προμηνύονται για το λαό σε περίπτωση που παρασυρθεί από τη ρητορείά του και την αναζήτηση κάτι νέου. Η συνεχής πλέον προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών της καταστροφής που έρχεται στον ίδιο το λαό αποτελεί μία κατάντια της πολιτικής που μέσα στη σήψη των μιζών της και της προστασίας της ολιγαρχίας βρίσκει τον κ.Τσίπρα ως εξιλαστήριο θύμα.
Ο κ.Τσίπρας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα βρίσκει στο πρόσωπο του κ.Αβραμόπουλου, που του άνοιξε πριν φύγει τις πύλες του Πενταγώνου και του πρώην Πρωθυπουργού κ.Καραμανλή, τις λύσεις για τη συλλογική ευθύνη και την αποφυγή της ενοχοποίησής του. 
Πραγματικά ο κ.Τσίπρας έρχεται πλέον ως άλλος Γούναρης της Μικρασιατικής Καταστροφής που μετά την αποκαθήλωση του Ελευθέριου Βενιζέλου κρύφτηκε πίσω από τρεις τέσσερις οικουμενικές Κυβερνήσεις, για να καταλήξει στο εκτελεστικό απόσπασμα στο Χολαργό με ανεπανόρθωτες εδαφικές απώλειες. Βέβαια η Ελλάδα περιέργως αρέσκεται σε αφανείς και σκοτεινούς Κυβερνήτες, αν θυμηθούμε τον Ιωαννίδη της προδοσίας της Κύπρου που ουδέποτε έγινε φυσικά Πρωθυπουργός.

Ο κ.Τσίπρας πρέπει να αναλογιστεί τις ιστορικές συνθήκες και να πάψει να ελπίζει σε ένα τέλειο έγκλημα που θα διαλύσει τη χώρα και θα αφήσει και εαυτόν ανέπαφο. Όλοι οι δρόμοι της ευημερίας περνάνε από τον κ.Ντράγκι και κάθε άλλος δρόμος που θα ακολουθήσει, οφείλει να πάει ο ίδιος μπροστά και να δει πρώτος τον γκρεμό. 
Τέλος πια στο παρασκήνιο και τις φαεινές ιδέες του…
 
thedayaftergr.blogspot.gr