Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ηττα-σοκ και αντίο Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Ηττα-σοκ και αντίο Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη επί της Γκενγκάν για να προκριθεί στους «32» του Europa League, αλλά οι Γάλλοι επικράτησαν 2-1 στην Τούμπα και ο «δικέφαλος» αποχαιρέτισε πρόωρα την Ευρώπη.

Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής του 11ου ομίλου της διοργάνωσης δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο «δικέφαλος», ο οποίος ήταν κακός και «πλήρωσε» την άσχημη αρχή, τη δυσκολία δημιουργίας ευκαιριών και τα αμυντικά κενά του. Ετσι, απογοήτευσε τον κόσμο του, ο οποίος αποδοκίμασε μετά το 1-2 στο 83' αλλά στο τέλος χειροκρότησε τους παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη.

 Η Γκινγκάμπ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και από μια “στημένη” φάση ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0, από την κεφαλιά του Μποβί. Οι Θεσσαλονικείς πήραν την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, οι Γάλλοι είχαν ένα πιο παθητικό ρόλο (ήθελαν προσοχή στις αντεπιθέσεις) κι έτσι δεν μπορέσαμε να δούμε κάποια επικίνδυνη φάση στα καρέ του Λεσλ.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ανέβασε αρκετούς παίκτες στα αντίπαλα καρέ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν, δεν άφησαν κενά, δυσκολεύοντας μεγάλα προβλήματα στους γηπεδούχους, όσον αφορά την οργάνωση και τη δημιουργία φάσεων (εμφανέστατη η απουσία του Τζιόλη). Στο 22' όμως ο Αθανασιάδης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα από τη σέντρα του χτύπησε στο χέρι του Γιάκομσεν και ο Έλληνας επιθετικός δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι για το 1-1 (έφτασε τα 6 γκολ στο φετινό Europa League).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα, αλλά και πάλι οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πατούσαν με καλύτερες αξιώσεις την περιοχή του Γλύκου και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με το δοκάρι του Μπαντάν (32') (υπήρχαν πολλά νεύρα από τους γηπεδούχους).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-1, με τον Αθανασιάδη να στέλνει την μπάλα -με κεφαλιά- στο οριζόντιο δοκάρι. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι... ανοικτό, με την Γκινγκάμπ να έχει καλή στιγμή στο 59' με το σουτ του Ζιρές.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να αμυνθούν αποτελεσματικά και μετά την είσοδο του Παπαδόπουλου στον αγώνα, ψάχνοντας ταυτόχρονα για να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Σε μια τέτοια περίπτωση στο 83' ο Μποβί έπιασε έναν... κεραυνό έξω απ' την περιοχή του ΠΑΟΚ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Γλύκο για το 1-2, δίνοντας την πρόκριση στους “32” του Europa League στους Γάλλους

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε (77' Μαντούρο), Γκολάσα (53' Μάρτενς), Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (61' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.
ΓΚΕΝΓΚΑΝ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Λεβέκ, Ανγκουά, Σορμπόν, Σανκαρέ, Ματίς, Ζιρές (86' Ντος Σάντος), Γιαταμπαρέ (46' Πιέ), Μποβί, Μαντάν (75' Κερμπράτ).