Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Λαμπερός ως το τέλος ο Αστέρας ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

asteraspartizan
 Με έξι βαθμούς σ' έναν δύσκολο όμιλο και με το κεφάλι… ψηλά αποχαιρέτησε ο

Αστέρας το Europa League. Οι Αρκάδες πήραν τη «λευκή» ισοπαλία στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Europa League.

Και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με το «τρίποντο» αν ο Μπακασέτας μόλις στα 25'' του αγώνα έβρισε δίχτυα αντί να στείλει την μπάλα άουτ (σε πλασέ στην κίνηση από πάσα του Μπαράλες) ή (κυρίως) αν ο Μάσα, μόνος απέναντι στον Λούκατς στο 90' σούταρε πιο καλά, αντί να δώσει την ευκαιρία στο Σέρβο γκολκίπερ ν' αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια.
Αυτές οι ευκαιρίες ήταν και οι κορυφαίες στον αγώνα μαζί με το δοκάρι σε προβολή του Νίνκοβιτς στο 47'. Οι Σέρβοι ήταν πιεστικοί στα πρώτα 10' του α' μέρους και στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου, ωστόσο ο Αστέρας άντεξε σε αυτά τα διαστήματα έχοντας πολύ σωστή αμυντική τακτική. Κι όπως αναφέραμε αν στο 90' ο Μάσα ευρισκόμενος σε θέση αριστερά κοντά στην μικρή περιοχή εκμεταλλευόταν την πάσα του Μπαντιμπανγκά, τότε οι Αρκάδες θα πανηγύριζαν – εκτός απροόπτου - το πρώτο ευρωπαϊκό διπλό της ιστορίας. Τελικά αρκέστηκαν στην 5η ισοπαλία σε πέντε ματς μακριά από την Τρίπολη.
Όπως και να έχει ο Αστέρας – που ξεκίνησε με πολλές αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό – προσέφερε έναν ακόμη βαθμό στην ελληνική συγκομιδή, όπως και στο δικό του σακούλι.
Σίγουρα η φετινή χρονιά και η συλλογή έξι πόντων σ' έναν όμιλο όπου υπήρχαν ακόμη η Τότεναμ και η Μπεσίκτας είναι άκρως τιμητική για την ομάδα της Αρκαδίας, που… ψήλωσε και στην Ευρώπη.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Στάνκοβιτς, Μ. Ίλιτς, Νίνκοβιτς (81' Λούκα), Γκρμπιτς (74' Σ. Ίλιτς), Α. Ζίνκοβιτς. Ντρίντσιτς, Μάρκοβιτς, Σκούλετιτς (89' Κόγιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Τιε Μπι (75 Μάσα), Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μπαράλες, Μπακασέτας (72' Μπαντιμπανγκά), Γιαννιώτας (63' Νίκο Φερνάντες).