Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χρήστος Δημητρόπουλος: «Όλα τα άξια στελέχη μας μπορούν να προσφέρουν και πρέπει να αξιοποιηθούν»

Εμφάνιση tagaras_dimitropoulos_kollias.jpg 
Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης (10/12) η Νομαρχιακή Δ.E. της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή στελεχών απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού Κορινθίας.

Σε εξαιρετικό κλίμα και παρουσία του αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Ταγαρά και του Βουλευτή-Προέδρου της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής κ. Κ. Κόλλια, τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν τόσο από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής κ. Χρ. Δημητρόπουλο όσο και από τους προαναφερθέντες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, για πλήθος σημαντικών θεματών που απασχολούν τους συμπολίτες μας στο Νομό Κορινθίας.



Ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Ταγαράς έκανε αναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προσωπικά έχει αναλάβει τους τελευταίους 8μήνες για τα δάση, τους οικοδομικούς συνετερισμούς, την εισφορά σε γη, τον ηλεκτρονικό τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και τα αυθαίρετα, ενώ σημείωσε πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ο ίδιος και οι συνεργάτες του διαμορφώνουν καθημερινά, ξεμπλοκάρουν σειρά από επενδύσεις -σημαντικές για το Νομό μας- αλλά και για το σύνολο της Επικράτειας.

Ανέφερε επίσης πως με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις του Υπουργείου του αλλά και όλων των αρμόδιων φορέων, ξεμπλοκάρει το έργο κατασκευής του φράγματος του Ασωπού, ενώ επανεκινούν τα έργα στον ποταμό Ξηριά στην πόλη της Κορίνθου.Έκανε ειδική αναφορά στην Δυτική Κορίνθια και στο σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου-Ξυλοκάστου-Ροδοδάφνης που εξελίσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τέλος ανέφερε πως μετά και από προσωπική του παρέμβαση μπαίνουν στην τελική ευθεία τα αναγκαία έργα αποκατάστασης, επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου.

Ο Βουλευτής και Προέδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής κ. Κ.Κόλλιας, αναφέθηκε σε σειρά παρεμβάσεων του για την επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι, για το μείζον θέμα της διάβρωσης των ακτών, για τις δράσεις καταπολέμισης της ανεργίας, για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε πολλούς Δήμους του Νομού μας, για θέματα αστυνομικών-πυροσβεστικών υπαλλήλων αλλά και για την ολοκλήρωση επαρχιακών οδών όπως η διαδρομή Λαύκα-Καστανιά στην Ορεινή Κορινθία.

Έκανε ειδική αναφορά στα αγροτικά θέματα όπως και στις παρεμβάσεις-τροπολογίες για  τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους νέους παραγωγούς, τους μελισσοκόμους, τους κτηνοτρόφους, για τις αγροτικές αποζημιώσεις, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες κα.

Μετά τη ολοκλήρωση της εξαιρετικά παραγωγικής συνεδρίασης και της ενδιαφέρουσας συζήτησης που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα στελέχη μας, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Κορίνθιας, κ. Χρήστος Δημητρόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

"Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για την παρουσία τόσο του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Ταγαρά όσο και του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κ. Κόλλια στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής μας Επιτροπής.

Το καλύτερο όπλο για να έχεις τους πολίτες με το μέρος σου είναι να λες την αλήθεια, να παλεύεις συνεχώς,  να δείχνεις έργο, βήμα-βήμα και να διαψεύδεις εκείνους που κερδοσκοπούν πάνω στα βάσανα του κόσμου.

Η Παράταξη που εκπροσωπώ στο Νομό Κορινθίας ιδρύθηκε για να υπηρετήσει, υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα. Η ιδρυτική διακήρυξή μας παραμένει πάντα επίκαιρη. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία με σταθερά της την κοινωνική ευαισθησία. Σ' αυτή την πορεία των σαράντα χρόνων βάλαμε πάνω από όλα το Εθνικό Συμφέρον. Αυτό κάνουμε και σήμερα.

Έχουμε βαθιές ρίζες στο παρελθόν, πατάμε γερά στο σήμερα και γι’ αυτό οδηγούμε τη χώρα μας στο μεγάλο άλμα προς το μέλλον.

Τις δυσκολίες τις βλέπουμε. Δεν μας πτοούν. Είμαστε άλλωστε μαθημένοι στις δυσκολίες. Η δύναμή μας είναι η ιστορία της Παράταξής μας, οι ιδέες μας, οι αρχές μας και κυρίως η ενότητά μας.

Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, κανείς δεν περισσεύει. Όλα τα άξια στελέχη μας μπορούν να προσφέρουν και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Μετά λοιπόν από απόφαση της ολομέλειας της Νομαρχιακής Δ.Ε, στις 20/12, ημέρα Σάββατο και στο ξενοδοχείο "Εφύρα" στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση  40 ετών  από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί, μέλη, στελέχη και υποστηρικτές της φιλελεύθερης Παράταξης."