Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΩΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Την 29η Δεκεμβρίου θα χτυπήσει δυνατά η καμπάνα της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αν οι 300 της Βουλής δεν ομονοήσουν και αναλάβουν την ευθύνη της πολιτικής αναταραχής της Ελλάδας για τουλάχιστον ένα μήνα ο πολιτικός ασκός του Αιόλου θα ανοίξει.
Κανείς δεν θα μπορεί να προσδιορίσει τη μοίρα της Νέας Δημοκρατίας τότε. Για κάποιους θα αποτελέσει το μόνο σταθερό πυλώνα που θα εξασφαλίσει την προοπτική της χώρας την επόμενη τετραετία και θα κυριαρχήσει, για κάποιους θα περάσει στην ιστορία ως ένα από τα κόμματα της μεταπολίτευσης που κατέστρεψε την επόμενη γενιά. Στην ιστορία θα συναντήσει το ΠΑΣΟΚ που θα απομείνει με τους υπερήλικες που αδυνατούν να πείσουν τον εαυτό τους για την πολιτική απάτη τους. Το Ποτάμι θα έρθει με την ορμή του στην επόμενη Βουλή με την ελπίδα να παρασύρει τα μπάζα της μεταπολίτευσης. Οι ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της προδομένης ελπίδας. Η Χρυσή Αυγή θα δύσει με το βάρος της παραστρατιωτικής οργάνωσης και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και της απελπισίας του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τα όπλα μπροστά στην ανυπαρξία της λογικής, τον τρόμο των πολιτών και την αδυναμία εξεύρεσης συνυπεύθυνων.
Το κενό των σημερινών πολιτικών κομμάτων θα καλυφθεί με ό,τι νέο γεννήσει η κοινωνία μέσα στον προεκλογικό μήνα. Οι τολμηροί θα κερδίσουν το λαό. Σε ώρα φόβου όλοι αναζητούν την ασφάλεια της λογικής νομοτελειακά  και τότε δημιουργείται αυτό που η δικτατορία της μίζας φοβάται. Το νέο.
Ο κ.Παπανδρέου σήκωσε την Ελλάδα από τον πάτο της ιστορίας το 2009, την οποία δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Κοίταξε ίσως μαζί με τον Σαρκοζί πιο μπροστά από όσο άντεχαν να δουν οι κοινωνίες τους τότε. Είναι ευκταίο όλων να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 29η Δεκεμβρίου και να έχει η Ελλάδα μία σταθερή Κυβέρνηση μέχρι το 2016. Αν αυτό όμως δεν συμβεί, κάποιος θα πρέπει να τρέξει μπροστά και να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, χωρίς τους σημερινούς μεσάζοντες… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr