Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ - Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

`Βλέπουν` πέντε δράστες πίσω από την καταδρομική επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ – Αυτόπτης μάρτυρας: Άδειασαν μια γεμιστήρα
 Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της ισραηλινής πρεσβείας τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ψυχικό.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά προερχόμενα από την οδό Μουσών, επί της οποίας βρίσκεται η είσοδος της πρεσβείας. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια μετά τις 3:00 τα ξημερώματα.
 Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία. Στο σημείο έχουν βρεθεί 54 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες στους τοίχους του κτιρίου.

Η Αστυνομία ερευνά τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και των γύρω επιχειρήσεων για να εντοπίσει τις κινήσεις των δραστών. Εκτιμά πως χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ και ότι οι δράστες πυροβολούσαν εν κινήσει. Εκτιμάται επίσης πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από συνολικά τέσσερα άτομα, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, δηλαδή ότι πυροβολούσαν οι δύο συνεπιβάτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια με ταχύτητα προς την κατεύθυνση του περιφερειακού του Γαλατσίου.

Από την πλευρά της Αστυνομίας δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπενθυμίζουν ότι πριν από ένα χρόνο  -το Δεκέμβριο του 2013- είχε γίνει επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Επισημαίνουν επίσης ότι η πρεσβεία του Ισραήλ είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους στην πρωτεύουσα, με σκοπιές, κάμερες ασφαλείας περιμετρικά, υψηλό φράκτη κ.ο.κ.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Βυθούλκας

Newsroom ΔΟΛ