Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ντόρα: Δεν είμαι σίγουρη ότι μετά από Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου θα... τριτώσει το κακό με τον Τσίπρα

Dora-Bakoyannis
Την ανάγκη ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης, για να αποφευχθούν… τα χειρότερα για τη χώρα, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις, στο πλαίσιο συνέντευξής της στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪΠρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη:

Δεν είμαι σίγουρη ότι θα τριτώσει το κακό και με τον κ. Τσίπρα, και θα τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, όπως έκανε με τον Ανδρέα Παπανδρέου έναντι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και τον Γιώργο Παπανδρέου έναντι του Κώστα Καραμανλή.
Η εκλογολογία δεν βοηθάει στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του δε θέλει τώρα εκλογές.
Δεν υπάρχουν μαγικές λυσεις. Να έρθουν με προτάσεις συγκεκριμένες από το ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν που θα βρεθούν τα χρήματα.
Θα έχουμε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη μετά το Μνημόνιο απαραίτητη για την ασφάλειά μας. Χρειάζεται προληπτική γραμμή χρηματοδότησης.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τους 180 βουλευτές. Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν ακόμα εκφραστεί. Θα αποφασίσουν με βάση το συμφέρον της χώρας.
Μια φορολογική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη στη φάση που βρισκόμαστε. Εκεί ξεκινάει και η συζήτηση για τις αντικειμενικές αξίες.
Στην εκδήλωση μνήμης χτες του ιδρύματος της Βουλής για τον Παύλο Μπακογιάννη ήταν παρόντες πολιτικοί απ´ όλα τα κόμματα.
Θα έπρεπε να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα. Η εθνική συνεννόηση ειναι απαραίτητη.
Το ευρύτερο περιβάλλον με αφορμή και τις εξελίξεις στην Τουρκία εμπνέει ανησυχία”.