Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Υπουργός Οικονομικών «διακοσμητικό φυτό» στη ζούγκλα με τους παπαγάλους (του)


papagaloi-zougla
Η Ελλάδα ίσως είναι η πρώτη χώρα – από αυτές που αντιμετωπίζουν βαθιά ύφεση και κρίση – που έχει υπουργό Οικονομικών ..διακοσμητικό.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αφαιρέσει όλες τις κρίσιμες αρμοδιότητες από τον υπουργό Οικονομικών και να τις μεταβιβάσει στον υφυπουργό του, μάλλον είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία, όπου υπουργός έχει λιγότερες αρμοδιότητες από τον υφυπουργό του.. όπου υφιστάμενος είναι πιο δυνατός από τον προϊστάμενό του.

Αλλά σε μία Ελλάδα με αυτό το πολιτικό προσωπικό και αυτές τις ισορροπίες ίσως και να είναι η μόνη λύση.



Κρίμα, πάντως γιατί τα λεφτά που λαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών ως αμοιβή για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει στην πατρίδα, ίσως να μπορούσαν να δοθούν για κάποιο κοινωφελές σκοπό ή σε κάποιους συνταξιούχους από αυτούς που «χαροπαλεύουν» οικονομικά (και) μετά τις γκάφες του Mr. Xardouvelis στον ΕΝΦΙΑ, τις 100 δόσεις, και άλλα πολλά.

Στο πλάνο όμως υπάρχουν και οι συστημικοί παπαγάλοι. Συγκροτήματα και δημοσιογράφοι (που γυρνούν το καράβι προς τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και αποδείχθηκε πολύ σύντομα πως οι Τράπεζες συναινούν στην διευκόλυνση του ιδιωτικού χρέους (αντίθετα με όσα έλεγαν οι παπαγάλοι) και πως τελικά το βραχυκύκλωμα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και οι θηριώδεις γκάφες με τις ρυθμίσεις και τους φόρους έχουν ονοματεπώνυμο, και είναι Γκίκας Χαρδούβελης.
Και αυτό δεν το λέει ο γράφων αλλά ο πρωθυπουργός με την απόφασή του.
Έπεται όμως και συνέχεια, καθώς οι παπαγάλοι και το σύστημα μετά τις δυνατές κατραπακιές και την εσωτερική διχόνοια, προχωρούν σε ανασύνταξη δυνάμεων και συλλογή ..λάσπης.
Θα είμαστε εδώ.


Ιωάννης Καλαμίδης

www.tokentro.gr