Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επεισόδια με ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές σε Αθήνα και Πάτρα

H πορεία για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου στιγματίστηκε από επεισόδια ανάμεσα στους άντρες των ΜΑΤ και τους αντιεξουσιαστές. Αφού έφτασε η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ομάδα αντιεξουσιαστών είχαν λογομαχία με άντρες των ΜΑΤ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Τα αίματα γρήγορα άναψαν και ένα μπουκάλι από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και άμεσα απάντησαν και οι αντιεξουσιαστές, πετώντας μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Πολλοί από αυτούς πιάστηκαν και στα χέρια και γινόταν μάχη σώμα με σώμα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε ένα σημείο κοντά στον Πύργο Αθηνών και στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton.

Μετά από μισή ώρα "μαχών", η κατάσταση ηρέμησε στο συγκεκριμένο σημείο, με τις μάχες να μεταφέρονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους έριξαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργώντας οδοφράγματα.
Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας και κλειστή παραμένει μόνο η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ύψος της ΓΑΔΑ, ενώ οι αντιεξουσιαστές οχυρώνονται πλέον στα Εξάρχεια. Στο σημείο και άνδρες της ομάδας Δέλτα για να διαλύσουν την ομάδα των νεαρών. Φωτιές σε κάδους.


Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών στην Πάτρα.
Στην Πάτρα, ομάδες διαδηλωτών έριξαν μολότοφ και πέτρες εξώ από το δικαστικό μέγαρο, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Στις φλόγες έχει τυλιχθεί τουλάχιστον ένα ΙΧ.
Πληροφορίες για προσαγωγές.
Στην Πάτρα, η πορεία έφθασε στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και τα πνεύματα είναι ήρεμα. Προηγήθηκε και δεύτερος γύρος ρίψης μολότοφ από ομάδα αντιεξουσιαστών, χωρίς να απαντήσει η αστυνομία.