Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης, Τόνωσης της Απασχόλησης Θεοφάνης Στεφανόπουλος - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014 

Σαράντα ένα χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά καθώς λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου.
 Ιδιαίτερα σε μια εποχή αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων και επαναφοράς ακραίων ιδεολογικών αντιλήψεων που βρίσκονταν στο περιθώριο της ιστορίας τις προηγούμενες δεκαετίες Το «Πολυτεχνείο» σηματοδότησε την αρχή του τέλους της επτάχρονης Δικτατορίας, που κατέρρευσε λίγους μήνες αργότερα, ανίσχυρη μπροστά στη λαϊκή οργή και βαριά ένοχη για το εθνικό έγκλημα της κυπριακής τραγωδίας «Το Πολυτεχνείο», δεν είναι επέτειος. 
Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης του λαού μας για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Η Πελοπόννησος τιμά τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία. Τιμά τους αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, , και έγιναν ορόσημο του αγώνα και σημείο αναφοράς για τις γενιές που έρχονται και αναζητούν ένα μεγάλο ιδανικό για να το υπηρετήσουν. Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει, να θυμίζει πως τα οράματα του τότε είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Ας διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.