Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα του Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά για τη νέα σχολική χρονιά

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/field/slideshow/%CF%84%CE%B1%CE%B3.jpeg 

Φίλοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς, δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για μια δημιουργική κι επιτυχημένη πορεία. Να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και υπομονή και να προσπαθείτε συνεχώς να κατακτήσετε τους στόχους σας.
Η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία έχει αντίκτυπο και στην εκπαίδευση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα νέα δεδομένα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Τα σχολεία μας διαθέτουν εκπαιδευτικούς με υψηλό ηθικό έρεισμα, γνώσεις, εμπειρίες, ευαισθησία και θέληση για προσφορά. Είμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει ως κοινό στόχο, ένα σχολείο αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που θα εξασφαλίζει στους νέους όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.
Ζούμε στην εποχή που ο ρόλος της παιδείας αγγίζει και τα όρια της οικονομίας και της ανάπτυξης και οι χώρες που θα δημιουργήσουν δικό τους εσωτερικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης επιστημονικής γνώσης, θα έχουν τον πραγματικό πλούτο. Οι νέοι μας μέσα από την εκπαίδευση, μπορούν να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους, να γνωρίσουν τις πραγματικές αξίες της ζωής, τις ξεχασμένες παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, τις πνευματικές μας αξίες, τον πολιτισμικό μας πλούτο, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις.
Η οικονομία σήμερα δεν νοείται χωρίς την επιστημονική γνώση και υποστήριξη, επομένως και η ανάπτυξη δεν νοείται εκτός παραγωγής και μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης.
Εύχομαι σε όλους κάθε πρόοδο κι επιτυχία τη νέα σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά και ειδικότερα στους εκπαιδευτικούς να έχετε δύναμη και να πετύχετε στο σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε.