Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ντόρα με στρατηγική "κοινωνικού κέντρου" για τη ΝΔ

Dora-Bakoyanni

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι επικριτές της αναγνωρίζουν στη Ντόρα Μπακογιάννη ότι στο σύνολο της πολιτικής διαδρομής της μιλούσε για μια Κεντροδεξιά με διερυμένα πολιτικά σύνορα, αλλά και ξεκάθαρη ταυτότητα. Πιο κοντά στο κοινωνικό κέντρο και τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, αφήνοντας έξω από το προσκλητήριο τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν.
Με τη σημερινή συνέντευξή της στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, δεν υιοθέτησε διαφορετική ρητορική.
Αντιθέτως, διαπίστωσε ότι “το κέντρο δεν έχει σήμερα λιμάνι”, και εστίασε στην ανάγκη να εκφράσει και πάλι η Νέα Δημοκρατία το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται άθροιση προσώπων και αλλοίωση ταυτότητας.
Ήταν άλλωστε εξαιρετικά ηχηρή η διαφοροποίησή της από τη ρητορική του Άδωνη Γεωργιάδη, που απευθύνεται στο δεξιό κομμάτι της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εκφράσει τη μεγάλη Κεντροδεξιά.
Δεν έκρυψε ότι την ενδιέφερε η θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη χώρα, στη δεδομένη κρίσιμη συγκυρία, ενώ εξίσου αυθόρμητα αποκάλυψε ότι δεν θα την ενδιέφερε μια θέση στη σημερινή κυβέρνηση, μιας και θεωρεί ότι είναι περισσότερο χρήσιμη για την Παράταξη και την κυβέρνηση… εκτός.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, και δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατυπώνει, σημειώνοντας με νόημα ότι παρά την κοινωνική δυσφορία, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Όπως έχει κάνει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις της, το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς επανέλαβε την κριτική της για τα σοβαρά λάθη που έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και συνολικά τη φορολογική πολιτική.