Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σύγχυση για τη νέα παράταση της εθελοντικής κινητικότητας – Άγνοια δηλώνουν στελέχη του ΥΠΕΣ

Τα πρακτικά της Βουλής για την ψήφιση της βουλευτικής τροπολογίας (1792/103) με την οποία παρατείνεται η εθελοντική κινητικότητα έως τις 30 Σεπτεμβρίου δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών δηλώνουν άγνοια όταν ενδιαφερόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι επικοινωνούν μαζί τους, προκαλώντας σύγχυση.
Πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε στις 4/9 από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα, Γιώργου Γεωργαντά, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Σενετάκη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης [Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)] και ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή (5/9) από τη Βουλή.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων):…… Επίσης, γίνεται δεκτή και η βουλευτική τροπολογία με αριθμό 1792/103, 4/9/14, η οποία έχει σχέση με το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, δίδεται μια παράταση στην κινητικότητα, για να μπορέσουν να δηλώσουν κάποιοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν πρόλαβαν. Θα την έχετε δει, φαντάζομαι. Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση, στη συνέχεια μπορώ να την κάνω. Είναι μερικές μέρες παράταση για να μπορούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών να έχουν την ευχέρεια να κάνουν αιτήσεις».
Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση του την Παρασκευή το ΥΠΕΣ έκανε γνωστό ότι: «Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή, τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία προβλέπει την παράταση έως την 30η Σεπτεμβρίου 2014 της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Αυτό έγινε ώστε και οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων.»

aftodioikisi.gr