Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Δεν θα χρειαστούμε νέα δανεικά. Επιστρέφουμε σταδιακά στην ανάπτυξη

samaraskoehlo
 Ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, Πάσος Κοέλιο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα επιστρέφει σταδιακά στην ανάπτυξη.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας «δεν θα χρειαστεί νέα δανεικά», ενώ εστίασε και στην πρόσφατη απόφαση Ντράγκι η οποία -όπως ανέφερε- δείχνει πως «το χτύπημα της ύφεσης γίνεται πράξη με τρόπο που επικροτούμε, με τρόπο αποφασιστικό».
«Στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει βήματα που νωρίτερα θεωρούντο αδιανόητα. Και αυτό μας δίνει μία πρόσθετη ευθύνη και σιγουριά», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στους «πολύ ισχυρούς δεσμούς» των λαών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως όπως και στο παρελθόν πορευτήκαμε σε δρόμους παράλληλους, έτσι και τώρα «θα πορευτούμε σε ένα δρόμο κοινό για να πετύχουμε κοινούς στόχους ανάπτυξης και ευημερίας».
Από την πλευρά του ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό που επλήγη από την κρίση.
Έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του κ. Σαμαρά:
«Καταβάλλετε μια τεράστια προσπάθεια για να τηρήσει η Ελλάδα τη συμφωνία της. Είμαι βεβαιος ότι η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα όλων των άλλων χωρών που πέρασαν από τα προγράμματα προσαρμογής».